Sevgili Tosyalılar, dün maalesef Kastamonulu bir sözde gazeteci tarafından, ‘Kastamonu’nun Vuhanı’ başlığıyla kaleme alınan yazı dizisi bizi ve tüm Tosyalıları ziyadesiyle üzmüş ve sinir katsayılarımızı arttırmıştır. Tosya ve Tosyalıya kullanılan ifadeler, iftiralar, Kaymakamımız Deniz Pişkin hakkında kullanılan ithamlar asla kabul edilebilir değildir. Bu olacak iş değildir.
İlçemiz Tosya’da İlçe Hıfzıssıhha kurulu tarafından alınan kararlar harfiyyen uygulanmış Tosyalı vatandaşlar da bu kararlara uymuştur. Ülkemizin tamamında, hatta devamlı gidip geldiğimiz Kastamonumuz’da da  olduğu gibi Tosyamız’da da kendini bilmez 3-5 kişi kurallara uymayıp evlerinde kalan insanların da hakkına girmiştir.
Ancak Sarı’nın sözde yazısında belirttiği gibi Tosya’da ne toplu iftarlar düzenlenmiş ne de toplu teravih namazları kılınmıştır. Tosya, kültürü, nüfusu, sanayisi ve üretimi ile tüm dünyaya ihracat yapan, Türkiye’nin hemen her yerinden insanı içinde barından bir şehirdir. Tosya’yı; Cide, İnebolu ya da Taşköprü ile kıyaslamak tam bir aymazlıktır. Bu yazı baştan sona Tosyalıyı, Kastamonulu’ya kırdırmak, insanları kin ve nefrete sürüklemek için yazılmış tamamı provokasyon kokan, Kıskançlık krizlerine girmiş bir kafanın yargısız infazıdır.
Ancak bu İzzet Sarı denen zatın geçmişten bu yana bir yarası olacak ki yıllar öncesi Tosya Belediyespor için yazdıkları daha dün gibi aklımızda. Sarı’nın Tosya’ya kini bitmemiş ve görünen o ki bitmeyecektir de! Ancak biz de Tosya Genç İş Adamları Derneği olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Tosya’daki tüm STK’larla birlikte bayram sonrası gereken neyse, hak edilen neyse o yapılacaktır.

BİR SÖZÜMÜZ DE KASTAMONU GAZETECİLER CEMİYETİNE
Malum şahıs Kastamonu’da yıllarca gazetecilik yapmış ve yazılarına da devam ediyor. Başkanlığını da Tosyalı bir hemşehrimizin yaptığı Kastamonu Gazeteciler Cemiyetini de çok sert bir şekilde kınıyoruz. Sarı efendinin kaleme aldığı Tosya ve Kastamonu halkını birbirine düşürecek kaos dolu yazısından dolayı bir çift laf edememiş olmasını şaşkınlıkla karşılıyoruz. Sarı ve benzerlerinin zihniyetinde olduğunuzu düşünmek bile istemiyoruz ki, bu Kastamonu’daki gazeteci arkadaşlarımız için beslediğimiz güzel temennilerin önüne geçmeyecektır.  Ancak bu yaklaşımızınızı unutmayacağımızdan da hiç şüpheniz olmasın.

Tosya, Kastamonu’dur, Kastamonu’da Tosya.

Editör: TE Bilisim