Kortej yürüyüşü ile başlayan,15. Uluslararası Tosya Kültür ve Pirinç Festivali'ne, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Hakkı Köylü ve Mustafa Gökhan Gülşen,MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar,MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Seyit Aydın ,Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ,Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz ve eşi Hakim Sunel Öner Türköz,Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin,AK Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç,CHP Tosya İlçe Başkanı Ahmet Ahlatçı,MHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Yur, protokol üyeleri,STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

TOPLAM 35 ADET FESTİVAL AÇILIŞ FOTOGRAFLARI İÇİN TIKLAYIN





Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Şahin, Festivallerin ilçelerin kültürünü ve ortak değerlerini çevresine ve kendi ulusuna tanıtmak adına büyük önem taşıdığını belirterek,”Tosya Belediyesi  15 yıldır ilçe insanımızın  alın teri akıtarak yetiştirdiği pirincimizin tanıtı amacıyla festivaller yapmaktadırlar. Bu festivallerle ilçemiz ve ürünlerinin tanıtımını yapmakla birlikte ilçe insanlarının kaynaşması sosyal gelişimine katkı sağlamaktadır.Bu festivalin yapılmasında emeği geçenlere ve siz değerli misafirlerimize teşekkür eder sonsuz şükranlarımı sunarım’’diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen, Milletvekilleri Hakkı Köylü, Mustafa Gökhan Gülşen,Emin Çınar ve Murat Başesgioğlu,Tosya'nın kalkınması ve gelişmesi için çok önemli olan Uluslararası Tosya Kültür ve Pirinç Festivali'nin her yıl olduğu gibi bu yılda görkemli bir şekilde gerçekleştiğini belirterek,festivale katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından, çeşitli halkoyunları ve mehter takımı gösterisi sahnelendi. İlçeye ve festivale katkı sağlayanlara verilen plaketlerin ardından, 15. Uluslararası Tosya Kültür ve Pirinç Festivali açılış töreni sona erdi.
Editör: TE Bilisim