HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

Kastamonu´nun Tosya ilçesinde geçtiğimiz hafta yoğun kar yağışı sonrasında Koah hastasının yaşadığı ambulans ile sevk vakası ilçemizdeki dört çeker ambulansın olmayışı gerçeğini gün yüzüne çıkardı.

İlçe merkezine 20 km uzaklıkta Bürnük köyü Sivar mahallesinde Koah hastası vatandaşın akrabaları 112 Acil Servisi arayarak yardım istediler. Tosya’dan Bürnük Köyüne hastayı almak için yola çıkan 112 ambulans o gece aşırı kar yağışı ve ambulansın dört çeker olamaması nedeni ile Bamyacı Virajı olarak bilinen yerde kayma tehlikesi geçirdi. Gece yarısına doğru Sivar mahallesinde bulunan hastayı almak için köy yoluna hareket eden ambulans yolun aşırı kar yağışı nedeni ile kaybolması sonucu hastanın bulunduğu noktaya ulaşamadı. Köy muhtarı ve hasta yakınlarının uzun mücadelesi sonucu yol traktör ile açıldı. Bazı yerlerde 1 metreyi bulan kar nedeniyle yolda güçlükle ilerleyen sağlık ekipleri, koah hastasını ambulans alarak Kastamonu Eğitim Araştırma Hastanesine sevkini gerçekleştirdi.

Tosya 112 Sağlık personelinin dört çeker olmayan ambulans ile zorlu kış şartlarında Bürnük köyünde hastaya ulaşmak için vermiş oldukları mücadeleyi tekdir etmemek elde değil. Fakat O gece yaşananlar sonrasında 40 bin nüfuslu ve 54 köyü bulunan bir ilçede neden dört çeker ambulans yok sorusunu akıllara getirdi.

Tosya’nın 1.derecede deprem bölgesi olması ve kış aylarında köy yollarının kapanması nedeni ile ilçede mutlaka 1 adet dört çeker ambulans olması acil ihtiyaç. Sonuç olarak İl ve İlçe yetkililerinin bu duruma acil çözüm bularak Tosya’ya dört çeker bir ambulans kazandırmalı.

Editör: TE Bilisim