Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Bu yıl 1’ncisi düzenlenen Tosya Doğa Sporları ve Kültür Festivali Cumhuriyet Meydanında düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Törene; Kastamonu Valisi Avni Çakır, Kaymakam A. Ferhat Özen, Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ve daire ve kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, off road kulübü üyeleri, sporcular, misafirler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, yaptı. Kavaklıgil konuşmasında bu yıl ilkini düzenledikleri Doğa Sporları ve Kültür ve Festivalinin Tosya’nın doğal turizmini geliştireceğini ve ilçeye ekonomik katkı sunacağını düşündüklerini söyledi.

Törende konuşan Kaymakam A. Ferhat Özen, Vali Avni Çakır’a Doğa Sporları ve Kültür Festivaline verdikleri destek ve katkılardan ve katılımlarından dolayı teşekkür ederek festivalin ilçe turizmine katkı sunacağını beklediklerini belirtti.

Törende konuşan Vali Avni Çakır Kastamonuluların Kastamonu’yu daha iyi tanımalarını hedeflediklerini ve bu yönde proje yaptıklarını belirterek, gurbetteki Kastamonuluların yanlarında getirecekleri dostları ile Kastamonu Turizmine katkı sunacağını söyledi.

Kastamonu’da deniz, orman, tarih, inanç ve doğa turizmi olmak üzere turizmin her kategorisinin bulunduğu ve yıl boyu Kastamonu’nun turist çekebileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından of road araçlarıyla festival alanına hareket edildi.

Editör: TE Bilisim