HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu´nun Tosya İlçesinde sabah saatlerinde Cumhuriyet meydanında ortaya çıkan görüntü vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Yaklaşık 13 adet çeşitli marka ve cinslerde araçlar PTT caddesine doğru savaştan çıkmış bir görüntüyü andırır şekilde toz duman içinde dizilmiş olmasına bir anlam veremdiler. Günün ilk saatlerinde yaşanan bu olayı gören vatandaşlar ilk önce olaya bir anlam veremediler. Bazı vatandaşlar sanki savaştan çıkmışçasına Cumhuriyet meydanında öylece duran araçların nerede geldiğini çözmek için kendilerinde çeşitli yorum ve teorilerde bulundular.

Olayın içyüzü ilerleyen dakikalarda araçların bulunduğu yere gelen kurtarıcı araç şoförünün bilgilendirmesi ile açıklığa kavuştu. Belediye’ye ait olan çok katlı otopark içinde yapılan tadilat çalışmaları sırasında yıllardır Yediemin olarak bırakılan icralık araçların dışarıya çıkarılmak zorunda kalınması ile ortaya çıktı. Yaklaşık 15-20 senedir kapalı otopark içinde bekletilen bu araçlar dışarı çıkartılarak meydanda kaldı. Daha sonra Kardelen Oto Kurtarma çekici aracı tarafından Cumhuriyet meydanında ilginç görüntüye neden olan bu araçlar Bir başka Yediemin Otoparkına çekildi.

Editör: TE Bilisim