HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU IHA Tosya 

16 Ağustos 2017 tarihinde ilçe kaymakamlığı tarafından haber ajanslarına yapılan açıklamada yapılan deprem testleri sonucu Ortalıca İlkokulu ve Ortaokulu, Atatürk İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Dumlupınar Ortaokulunun yıkımına karar verildiğini açıklanmıştı.

Kaymakamlık o gün yaptığı açıklamada Cumhuriyet Anaokulu, Yavuz Selim İlkokulu ve Namık Kemal Ortaokulunun ise güçlendirileceği ya da onarım göreceğini ve 2017-2018 Eğitim öğretim yılında eğitimde sıkıntı yaşanmayacağı açıklanmıştı. Daha sonra 9.ayda bu defa okula yıkım kararı alındı.

Aradan geçen 1 yıl süre içinde güçlendirme ve onarım yapılacağı açıklanan Yavuz Selim İlkokulu geçtiğimiz günlerde yıkılmaya başlandı. Öğrenciler ve Veliler çelişkili yapılan açıklamalar sonrası mağduriyet yaşadıklarını ifade ettiler.

Tosya Yavuz Selim İlkokulu geçtiğimiz eğitim öğretim yılında 110 öğrenci 5 öğretmen 5 derslik ve 1 kütüphane ile eğitimine devam etmişti. Yıkım işleminin tamamlanmasının ardından hafriyatı yapılarak yeni binanın yapımı için ilk kazma vurulacak.

Editör: TE Bilisim