Haber: Sedat Ağacıkoğlu

TOSYA KALEYAKASI MEVKİİNDE TRAFİK KAZASI TOSYA KALEYAKASI MEVKİİNDE TRAFİK KAZASI

Tosya Tapu Müdürlüğü’nde personel azlığı yüzünden işlemlerin gecikmesi büyük sıkıntı yaşanırken İlçede Kadastro işlemlerinin yapılamaması vatandaşı mağdur ediyor.

Özellikle Tapu müdürlüğünde yeterli memur olmadığında web tapu üzerinden yapılan müracaat sonrası işlemlerin tamamlanması 40 ile 60 günü buluyor.Tapu müdürlüğünde çalışan personel mesai mefhumu gözetmeden gece geç saatlere kadar ve Cumartesi günleride çalışmasına rağmen iş yoğunlu had safhaya dayandı.

Vatandaşlar Tapu'da yaşanan iş yoğunluğuna acilen çözüm bulunmasını isterken ilçe yetkililerinden ve siyasilerden müjdeli haber beklediklerini dile getirdiler.

KADOSTRO OLMAYINCA VATANDAŞ YAKINDA ŞOK YAŞAYACAK

2022 Yılı içinde Tosya ilçe merkezinde ve köylerde yapılan kadastro çalışmaları sona erdi.Yapılan yenileme çalışmaları sonrasında kadastro müdürlüğü yetkilileri vatandaşın ileri günlerde mağduriyet yaşamaması için E-Devlet üzerinden tapularını çıkartarak itiraz haklarının olduğu duyurusu yapıldı.Bir çok vatandaş yenileme çalışmaları sonrasında mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek ne yapmaları gerektiği yönünde çaresizce arayışa girdi.Fakat ilçede Kadastro müdürlüğü olmadığı için kime ve nereye itiraz edeceklerini bilemediklerini söylediler. Çaresi bir şekilde Kastamonu Kadastro müdürlüğüne giden vatandaşlar kontol için aylar sonrasına randevu almaya çalıştılar.

Yenileme çalışması sonrası taşınması üzerinde herhangi bir inşaat veya proje çalışması yapmayan vatandaşlar önümüzdeki aylarda veya yıllarda resmi bir işlem yapmaya kalktıklarında şok değerlerle karşılaşacaklar. Örnek olrak şu an elinde arsa taşınması olan bir vatandaş ilerleyen aylarda veya yıllarda ölçüm yaptırdığında 1.000 m2 tapulu arsasının belkide 800 m2 düştüğünü görebilecek.Kadastro ölçümü yaptırmadan bu gün itibarı ile bunu öğrenme imkanı yok.Eğer ki ilçede Kadastro müdürlüğü bulunda vatandaş önümüzdeki yıllarda yaşayaçağı sıkıntılı duruma bu günden çare bulabilirdi.

KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ TEKRAR TOSYA'YA GELMELİ

“Vatandaşlar satın aldıkları evlerde oturamıyor. Esnaf kredi kullanamıyor. Zaman uzun olduğu için bir tapu almak için dışarıdan gelenler satın almaktan vazgeçiyor. Ticaret engelleniyor. Devletimiz vergi ve gelir kaynaklarından yararlanamıyor. Tosya ve köyleri çözüm bekliyor. Yakın komşumuz Osmancık ilçesinde Tapu müdürlüğünde çok sayıda personel var iken Tosya Tapu müdürlüğünde personel olmaması garip bir durum.Ayrıca Osmancık ilçesinde Kadastro müdürlüğü var iken Tosya'da Kadastro müdürlüğü neden yok.Acilen bu duruma çözüm bulunmalıdır”

Editör: TE Bilisim