Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu’nun Tosya ilçe merkezinde son 15 gündür yaşanan su kesintileri vatandaşları canından bezdirdi.

Özellikle ilçenin en büyük mahallesi Bahçelievler mahallesinde sıklıkla yaşanan su kesintisi sonrası mahalle sakinleri sosyal medya üzerinden Tosya Belediyesine sitemlerini dile getirdiler.

Belediye Başkanlığı yaklaşık 10 gündür yaşanan su kesintileri konusunda Resmi bir açıklama yapmaz iken sadece sosyal paylaşım sitelerinden kısa bilgi notu paylaşımında bulundu.

www.tosyahaberleri.com haber sitemiz su kesintileri konusunda yaptığı araştırma sonrasında ilginç detay bilgilere ulaştı.

1 : Ülke genelinde ve özellikle ilçemizin bulunduğu Orta Karadeniz bölgesinde Yeraltı su kaynaklarında yaşanan kuraklık sonrası ilçemize su sağlayan kaynaklarda önemli ölçüde azalma yaşanması ilçede su kesintilerine neden oluyor.

2. Önceki dönemlerde Belediye yönetimince sıklıkla yapılan ‘’ Tosya’nın son elli yılını kurtaracak su bulundu ‘’ haberlerinin gerçeği yansıtmadığı söylendiği gibi ilçe merkezine su sağlayan kaynakların yeteri kadar olmadığı ve bu yüzden su kesintileri yaşanmaktadır.

3: Önceki dönemlerce belediye yönetimleri tarafından ana isale hatlarında yapılan çalışmalarda ana depolara döşenen boruların ebatlarının küçük olarak döşendiği bunun neticesinde borularda sıklıkla tıkanmalara neden olduğunu bununda ilçede su kesintileri neden olmaktadır.

4: Berçin köyü tarafından Hacet dağı bölgesine son bir haftada yaşanan aşırı yağmur yağışı sonrası oluşan sel suları ilçe merkezinin önemli su merkezi olan Berçin isale hattında ve borularda tıkanmalara neden oldu.

5:Berçin isale hattında yaşanan sıkıntı Bahçelievler mahallesi ve diğer mahallelerin deposu olan Sarıca ve Hıdırlık su depolarının boşalmasına neden oldu. Depolarda ki su azalması bu mahallelerde su kesintisine neden oldu.

Belediyemiz tarafından yapılan yoğun çalışmalar sonrasında 28.07.2021 Çarşamba akşamı itibarı ile ilçemizde yaşanan su kesintileri sona ermiş olup ilçemizdeki her noktaya su verilmektedir.

Editör: TE Bilisim