Haber : Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde akşam saatlerinde yangın ihbarı alan Tosya Belediyesi İtfaiye aracı yangına yetişmek isterken Tomruk kamyonu engeli karşısında zor anlar yaşadı.

Çaykapı köyü mevkiinde tarım arazisinde çıkan yangın ulaşmak için yola çıkan Tosya Belediyesi İtfaiye aracı ve ekipler, yoğun trafik nedeniyle yangına güçlükle yetişebildi. Özellikle İlçe merkezinde akşam saatlerinde yaşanan Trafik yoğunluğu ve ağır vasıta araçlarının ilçe merkezinden geçmesi nedeni ile dakikalarca yolun açılması için sirenlerini sürekli çalan itfaiye ekibi, 2 kilometrelik mesafeyi yaklaşık 15 dakikada geçebildi. Yoğun trafiğin içinde yer alan Tomruk yüklü kamyonun her ne kadar İtfaiye aracına yol vermek istesede rasgele park edilen araçlar nedeni ile itfaiye aracına yol veremedi. Bu durum karşısında bazı vatandaşlar ve itfaiye aracı sürücüsü duruma isyan etti.

Artık Tosya'nın kanayan bir yarası durumuna gelen Üç Olukları Orman deposunun yerinden kaldırılması ivedi bir şekilde ilçe idarecilerinin gündemine gelmelidir. Bu gün yaşanan olay da basın olarak bizler suçlu aramıyoruz. Burada sürücülerin ve ya kamyon şoförünün bir hatası yok. Eğer ki kamyon soförü itfaiye aracına yol vermek için panik yaşasa idi ilçe merkezinde daha vahim olaylar yaşanabilirdi.

www.tosyahaberleri.com haber sitesi olarak ağır vasıtaların ilçe merkezine girmemesi için çevre yolu alternatifinin tekrar gündeme gelmesi veya Üçolukları Orman deposunun başka yere taşınması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim