Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Tosya Kaymakamlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine bin 500 ton kömür dağıtılacak.
Tosya Kaymakamlığı, ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Tosya Kaymakamlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere ilk etapta 1.500 ton kömür geldi. Toplamda ilçede ihtiyaç sahibi ailelere bin 500 ton kömür dağıtılacağı belirtildi. Yardım hakkında bilgi veren Tosya Kaymakamlığı, “Kaymakamlığımız tarafından yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yakacak yardımı adı altında dağıtımını yapacağımız kömürün ilk kısmını teslim aldık. Analiz sonucu gelir gelmez dağıtımı yapılacak. Gelen kömür miktarı 150 ton, bu sayı bin 500 tona ulaşacak. Allah Devletimize zeval vermesin, yararlanacak vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Kömür Analiz sonuçlarının 08.10.2021 Cuma günü geleceği ve yakın zamanda kömür dağıtımının yapılacağı açıklandı.

Kömür Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir ?

Muhtaç ailelere ısınma amaçlı yakacak yardımı yapılırken devlet yakacak yardımı yapacağı ailelerden bir takım şartlar aramaktadır. Muhtaç kişilere yakacak yardımı yapılırken gerekli şartları taşımayan ailelere kömür yardımı verilmez. Gelin şimdi kömür yardımı şartları neler ? Kimler kömür yardımı alabilir ? beraber bakalım.

Kömür Yardımı Başvurusu
Kömür Yardımı Başvurusu
  • Muhtaç ailelere karşılıksız yakacak yardımı başvurusu yapabilmeniz için bağlı olduğunuz vakıfta aktif bir yardım dosyanız bulunmalı. Eğer yoksa kimliğinizle birlikte bağlı olduğunuz Sosyal Yardımlaşma Vakfına başvuru yapabilirsiniz.
  • Hanede Sosyal Güvencesi bulunan bireyleri bulunmaması gerekiyor. Yani SSK-Bağkur kaydınızın olmaması gerekiyor. Kısaca sigortalılara yakacak yardımı yapılmamaktadır.
  • Hanede aktif vergi kaydı bulunmaması diğer bir şart.
  • Nüfüs Dairesinde kayıtlı olan adresiniz ile ikamet ettiğiniz adresinizin aynı olması gerekiyor. Aksi takdirde kömürünüz yanlış adrese giderse bir daha sıra size yetişmeyebilir.
  • Bunların dışında da her vakıf mütevelli heyetince kurallar belirleyebilir ve bu kurallar doğrultusunda yakacak yardımı verebilir. Örneğin hanede araç bulunmaması şartı, hanede 30 adetten fazla hayvan kaydının bulunmaması yada 30 dönümden fazla arazi kaydı bulunmaması gibi. Başvuru yaptığınız da zaten size bu yardımdan faydalanıp faydalanamayacağınız size söylenecektir.
  • Son olarak şunu da hatırlatalım. Eğer bağlı olduğunuz vakıfta aktif bir dosyanız var ve son bir yıl içerisinde vakıfta ki Sosyal İncelemeciler evinize ziyarete gelmişse başvuru yapmanıza gerek kalmıyor. Evinize gelen Sosyal İncelemeci sizin kömür yardımınızı yazacaktır.

Kömür yardımı için gerekli olan şartlar nelerdir sorusunun cevabını verdikten sonra hatırlatmamız gereken husus ise şu. Şartların hepsini taşıyor olsanız da son kararın vakıf mütevelli heyetinin olduğunu unutmamalısınız.

Editör: TE Bilisim