HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

Kastamonu´nun Tosya İlçesinde Tenekecilik ve Kalaycılık zanaatını devam ettirmeye çalışan Şakir Yet 63 yaşında olduğunu ve 50 senedir Tenekeci ve Kalaycılık zanaatı yaptığını ifade etti. El emeği göz nuru olan Tenekecilik ve kalaycılık zanaatının yok olmasını, üzüntüyle karşıladığını ifade eden 50 yıllık kalay ustası Şakir Yet, mesleğini sürdürmeye çalışıyor. Teknolojinin gelişmesiyle ve bakıra olan ilginin azalmasıyla birlikte, bir zamanların en önde gelen mesleklerden biri olan kalaycılık zanaatı tarih oluyor.

Eskiden kalaycılık zanaatında iyi kazanç sağladıklarını ifade eden Şakir Yet, bakıra olan ilginin azalmasıyla kazançlarının da gittikçe azaldığını kaydetti

www.tosyahaberleri.com haber sitesine mesleğinin zorluklarının anlatan Tenekeci ve Kalay ustası Şakir Yet 50 yıldır mesleğini sürdürmeye çalıştığını söyledi. Yet ‘’ Geçimini Tenekecilik ve kalaycılıkla sağladığını zanaatın hem tarih hem kültür hem de emek olduğunu bu mesleğin yok olması demek, kültür, tarih ve emeğin yok olması anlamına geldiğini ama ne yazık ki kalaycılık zanaatını öğretmek için eleman bulamadığını. Allah sana rızkında nasip ettiyse sokağın taşı altın olur.Eğer nasibinde yoksa şu gavur dağını kös dağına kös dağını da gavur dağına taşısan yok.  ’’ söyledi.

Editör: TE Bilisim