HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) açıklanan 2021 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre, Kastamonu’nun Tosya ilçesi Şeh Mahallesinde hem kadın hem de erkeklerin sayısının 316 olması dikkati çekti.

Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) rakamlarına göre Türkiye’de 81 il ve 973 ilçede toplamda 32 bin 125 mahalle bulunmakta. 2021 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre Kastamonu’nun 19 ilçesinde 173 mahalle içinde Tosya ilçesi Şeh Mahallesi Kadın-Erkek nüfusunun 316 Kadın,316 Erkek olarak çıkması dikkat çekiyor.

TÜİK tarafından bir süre önce açıklanan 2021 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre, Şeh Mahallesinde 632 kişinin yaşadığı ve açıklanan nüfusun hem erkek hem de kadınların sayısı 316 çıktı. İlçenin en eski mahallelerinden biri olan Şeh Mahallesinde genelde işçi kesiminin yaşadığı bahçe ve bağ işlerine kadar erkeklerle kadınların bir arada çalıştığı mahallede, sosyal yaşantı da kadın erkek eşitliğinin güzel örneklerinden birini oluşturuyor.

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil İHA muhabirine yaptığı açıklamada, İlçemiz ‘de kadınlar her zaman eşlerine destek veriyor. Erkeklerimiz de kadınların kıymetini biliyor. Şeh mahallesinde nüfus verilerinde de buna paralel olarak kadın ve erkekler eşit çıktı. Mahallemiz kadın ve erkek eşitliği konusunda her zaman duyarlı olmuştur. İlçemiz 23 mahalle bulunmakta ve de bunlardan biri olan Şeh mahallesinin Nüfusun eşit olması, ilçemiz genelinde sosyal yaşantıda kadın ve erkek eşitliğini teyit eder nitelikte. İlçemizde kadınlara her zaman değer verilir, kadınlar ön planda tutulur. Kadın ve erkek nüfusumuzun eşit olması bizi mutlu etti." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim