Tosya Belediyesince kent merkezinin revizesi için tasarlanan anıt saat kulesi ve 3 adet çeşmenin yerleştirilmesine başlandı. Alt kaideleri Tosya Belediyesince hazırlanan yeni saat kulesi ve çeşmeler kısa sürede yerleştirilirken hizmete açıldı.

Osmanlı temalı saat kulesi anıt mantığıyla tasarlanırken 4 taraflı çalışılarak 3 kattan oluşturuldu. Anıt saat kulesinin en alt katında oluşturulan pencerelere Selçuklu Devletinin simgesi Selçuklu yıldızlarının işlendiği dile getirilirken, Orta katta Osmanlı İmparatorluğunun simgesi Osmanlı arması rölyef olarak yerleştirildi.

Yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Tosya Belediye Başkan Vekili Ali Mutlu, anıtın en üstünde de Türkiye Cumhuriyetini simgeleyen Ay Yıldız’ın işlendiğini vurguladı. Başkan Vekili Mutlu; “Anıt saat kulesi metal konstrüksiyon üzerine heykel ve anıt malzemesi olan Cam Elyaf Takviyeli Polyester (CTP) olarak çalışılmıştır. Anıt saat kulesine ince bir doku uygulaması yapılırken toplam yüksekliği 10,60 m’dir. Tosyalı Hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.

Editör: TE Bilisim