SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA)- Kastamonu’nun Tosya ilçesi PTT merkezinde 18 yıldır Posta dağıtım personeli olarak görev yapan Çetin Dilek’in çatıya çıkarak vatandaşa evrak verme fotoğrafları sosyal medyada beğeni aldı.

Edinilen bilgilere göre ilçenin Bayat köyü muhtarı Bektaş Candan’a gelen evrakı teslim etmek için köye giden Posta görevlisi Çetin Dilek muhtarı bularak postayı teslim etmek istedi. Muhtarın evde olduğunu öğrenen Postacı Çetin Dilek gelen evrakı teslim etmek için muhtar Bektaş Candan’ın evine gitti. Muhtarın evin çatısını onarmak için çatıya çıktığını öğrenen postacı Çetin muhtara seslenerek evrakı imza karşılığı alması için çatıdan aşağıya inmesini istedi. Muhtar Bektaş Candan yaşlı olduğunu ve çatıya zor çıktığını söyleyerek postacının çatıya çıkmasını istedi.

Muhtar Bektaş Candan’ın talebi karşısında kısa bir tereddüt yaşayan Postacı Çetin Dilek çatıya merdiven kurarak gelen evrakı teslim etmek için çatıya çıktı. Çatıda bekleyen muhtara evrakı teslim ederek imzasını alan postacının o anki fotoğrafları bir anda sosyal medyada paylaşılarak ‘’Postacının Azmi’’ adı altında büyük beğeni aldı.

Tosya ilçesinde 54 köye tek başına posta dağıtım görevi yapan Çetin Dilek Bayat köyünde yaşanan olay ve benzerleri ile sürekli karşılaştığını ifade ederek ‘’ Görevimiz yapıyoruz’’ dedi.   

  (SDA-

Editör: TE Bilisim