Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Başlatılan yeni uygulama ile Kastamonu Emniyet Müdürlüğüne bağlı Tosya Bölge Trafik Şube Müdürlüğü, Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'nde görevli polis memuru, Tosya-Ankara arasında otobüs yolculuğu yaparak şoförü denetledi. Otobüs, Ankara şehirler arası otobüs terminaline geldiğinde, ayağa kalkarak kendisini tanıtan polis memuru hem yolcuları hem de otobüs şoförünü uyarmak zorunda kaldı.

Polis memuru, "Değerli vatandaşlarımız Tosya'dan Ankara'ya kadar bu otobüste sizlerle birlikte yolculuk yapmış bulunmaktayım. Yolculuk boyunca otobüsü kullanan şoförümüzün kurallara uyup uymadığını dikkatle takip ettim. Yapmış olduğu kural ihlallerinin kaydını aldım. Sadece şoförümüz değil siz yolcularında emniyet kemeri takmaları çok önemli. Emniyet kurallar sizlerin hayatını korumak için çıkarılıyor" dedi.

Uygulama nedeniyle şaşkınlık yaşayan yolcular, daha sonra polis memuruna teşekkür ederken, Tosya-Ankara arasında otobüsü kullanan ve kural ihlali yapan sürücüye, otobüs terminalinde hazır bekleyen resmi trafik ekipleri tarafından idari para cezası uygulandı.

Editör: TE Bilisim