Haber: Sedat Ağacıkoğlu-İHA-Tosya

Tosya İlçe Müftülük konferans salonunda düzenlenen programa Kur’an-ı Kerîm ve Ezan’ı Şerif Okumada Dünya ve Türkiye 1.si Mehmet Erarabacı, İlahi sanatçısı Mustafa Yılmaz ve sunucu Ahmet Kemal Bacak katıldı.

Program Türkiye 1.si Mehmet Erarabacı tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan Kuran-ı Kerim tilaveti sonrası sunucu Ahmet Kemal Bacak gündeme dair kısa konuşma yaptı. Ahmet Kemal Bacak konuşmasında özellikle 15 Temmuz Darbe girişimine vurgu yaparak ‘’ Din ve iman adı altında bu vatan hainleri bizleri yıllarca kandırmış.15 Temmuz’da bu vatan hainlerinin gerçek yüzü ortaya çıktı. Yüce Türk milleti bu vatan hainlerine dur diyerek memleketine ve namusuna sahip çıktı. Allah bu millete o akşam öyle bir iman gücü verdi ki savaş uçuklarının üstüne bile atlama cesareti gösterdi. Bu vesile ile tüm şehitlerimize ve de 15 Temmuz şehitlerimize rahmet diliyor gazilerimize de Allah’tan Şifa diliyorum’ ’dedi

El-Münir ve Şeb-i Arus Mevlana’yı anma etkinlikleri ilahi sanatçısı Mustafa Yılmaz’ın söylediği ilahilerle devam etti. Program sunucu Ahmet Kemal Bacak’ın seslendirdiği ‘’Sen Yoktun Sultanım’’ ve ‘’ İlk Kurşun ilk Şehit Ömer Halisdemir’’ şiirlerinin dinletisi ile son buldu.

Programa İlçe Belediye Başkanı Kazım Şahi, Başkan yardımcısı Fazıl Ateş ve AK Parti İlçe Başkanı Metin Ekşi ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilisim