Haber :Sedat Ağacıkoğlu

İlçe Müftülük salonunda düzenlenen konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Kaymakam Yusuf Cıbır, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdür Vekili Süleyman İnce, İl Müftüsü Osman Aydın, İlçe Müftüsü Basri Bektaş, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Zalim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş, daire ve kurum amirleri, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ulu Cami İmam Hatib-i Ali Osman Tekin tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.
Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Basri Bektaş “Peygamber Sevgisi” nedeniyle salonu dolduran katılımcılara teşekkür etti.

Programda selamlama konuşması yapan İl Müftüsü Osman Aydın salonun dolu olmasının kendilerini duygulandırdığını belirterek insanların Peygamberimizi (SAV) en iyi şekilde anlayabilmek için salonları doldurduğunu söyledi.
 
Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” konulu bir konferans verdi.
Bu yılki Kutlu Doğum Haftası’nın ana temasının “Gelin Birlik Olalım” olduğunu hatırlatan Erbaş;” Yüce Rabbimiz Efendimizi ayetle bütün insanlığa tanıtıyor ve buyuruyor ki ‘Biz Seni Ancak ve Ancak Alemlere Rahmet Olarak Gönderdik’ Efendimi (SAV) alemlere rahmet getirmiştir. Alemler bütün insanları içersine alan hatta insanların dışındaki varlıkları da içerisine alan bir anlam ifade etmektedir. Hepsi için Allah Resulu Efendimiz bir rahmet olarak tanıtılmaktadır. Bu rahmete o kadar ihtiyaç vardı ki insanlığın o kadar ihtiyacı vardı ki rahmetin geldiği anlarda dünya karanlıklar içerisindeydi. Sadece Mekke değil Mekke’nin dışındaki her yer. Özellikle o dönemde Roma, Roma’nın uzantısı Bizans, Sasaniler yani dünyayı idare eden imparatorluklar adeta zulümle kendilerini göstermeye çalışıyorlar.  Dünyayı kan ve göz yaşı içerisinde bırakıyorlar, kabile savaşları, kardeş kavgaları insanların köle olarak pazarda satılmasına varıncaya kadar, kız çocuklarının toprağa diri diri gömülmesine varıncaya kadar adeta vahşet içerisinde yüzüyordu yeryüzü.
Peygamberimiz böyle bir dönemde geldi, bu vahşetten dünyaya örnek olacak bir topluluk meydana getirdi. Dünyaya medeniyet getirdi, Bilal Habeşi ile Hz. Ömer aynı safta yer aldı, kölelik, insanlara ikinci sınıf muamele ve vahşet son buldu.İslamiyet evet kılıçla yayıldı.Ama mazlumu zalimlerden korumak için islamın kılıçı kalkmıştır.bunu böyle bilelim.Bize bu şekilde iftira atanlar hep mazluma zulüm etmiştir ” dedi.

Konuşmasının devamında sahabe hayatından örnekler veren Erbaş günümüzde birliğe çok ihtiyaç olduğunu ve rol model alınacak olan insanların manevi büyüklerin olması gerektiğine dikkat çekti.
Konferansın sonunda Prof. Dr. Ali Erbaş’a Kaymakam Yusuf Cıbır tarafından çiçek takdim edildi. Belediye Başkanı Kazım Şahin de Erbaş hocaya Tosya Çakısı hediye etti.

Program hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.



















Editör: TE Bilisim