HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

  KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Namık Kemal Ortaokul öğrencisi Hızır Parlak çaldığı saz ile büyük küçük herkesi kendine hayran bırakıyor.

Namık Kemal Ortaokulu 7.sınıf öğrencisi Hızır Parlak 1 yıl içinde öğrendiği saz ile düğünlerde babası Fevzi Parlak’ın en büyük yardımcısı oldu. Düğün sezonun açılması ve işlerin yoğunluğu karşısında babası ile birlikte düğünlere giden Hızır çaldığı oyun havaları ile düğünlere ayrı bir renk katıyor. Düğünlerde saz çalmaya başlayan Hızır ilk başlarda zorlansa da babasının kendisine desteği ve düğüne katılan misafirlerin hoşgörüsü ile saz çalmayı ilerlettiğini söyledi.

Saz çalmayı nasıl öğrendiğini anlatan Hızır ‘’İlk başlarda babam saz çalar iken ona dikkatlice bakardım. Daha sonraları babamdan sazı alarak kendi kendime öğrenmeye başladım. Babam ve okul öğretmenim bana destek oldular ve saz çalmayı öğrendim. Eğer bana destek verilir ise müzik konusunda kendimi geliştirmek isterim’ ’dedi.




Saz çalma konusunda Hızır’ın en büyük destekçisi olan Babası Fevzi Parlak’’ Oğlum Hızır ‘da doğuştan gelen bir müzik yeteneği var. Saz çalmayı kendi kendine öğrendi. Okulda öğretmeni çok yardımcı oldu. İnşallah oğlum müzik eğitimi konusunda istediği yerlere gelir’ ’dedi.


Editör: TE Bilisim