Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Sağlık Bakanlığı 29 Kasım 2020 verilerine göre Tosya’da Koronavirüs vakalarının görüldüğü merkez ve çevre mahalleler dikkat çekti. İşte Tosya’nın Koronavirüs haritası ve ilçede kızaran bölgeler:
Tosya’da Koronavirüs vakalarının en sık görüldüğü merkezler ve mahalleler dikkat çekti. Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına göre ilçe merkezinde özellikle Harsat Mahallesi.100. Yıl Caddesi ve Çanakkale Şehitleri Caddesi -Tosya Kaymakamlığı – Mehmet Akif Ersoy Caddesi bölgelerinde bir yoğunluk görülüyor.

Özellikle 1. Toki Bölgesi, mahalleler bazında ilk sırada… Tosya Belediyesi bölgesi orta seviyede görülürken şehir merkezi kırmızı alarm vermekte. Tosya Devlet Hastanesinde Kovid-19 testlerinde önemli artış olmaktadır.

29.Kasım 2020 tarih itibarı ile Tosya Devlet Hastanesinde Kovid-19 tedevis gören yaklaşık 60 hastanın olduğu yönünde bilgiler sosyal medyada gündem oldu.Özellikle Tosya Huzurevi ve bölgesinde Kovid-19 vakalarının artışı dikkat çekmektedir.

Tosya Devlet Hastanesi resmiyette 75 olan Yatak sayısını Pandemi hastanesi olması nedeni ile 150 yatak sayısına çıkardı.

Editör: TE Bilisim