Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Çankırı kavşağı, Çorum kavşağı ve son olarak dün ölümlü bir kazanın meydana geldiği Akçakavak köyü mevkiindeki kavşak kenarlarına yerleştirilen Trafik Uyarı tabelaları görüntü ve çevre kirliliği oluştururken, sürücüler için de kaza riski taşıyor.

Dün Akçakavak köyü önünde bulunan kavşakta Kayaönü köyü muhtarının ölümü ile sonuçlanan kaza sonrası köylü vatandaşlar isyan etti. Çepni, Kayaönü ve Bayat köylerinin D-100 karayoluna bağlandığı kavşak girişi adeta Trafik uyarı levhaları ile görüş açısı kapatılmış.

Kavşak bağlantı noktasına gelişigüzel yerleştirilen Trafik uyarı tabelaları, görüntü kirliliği yanında, sürücüler için de büyük tehlike oluşturuyor. Çevre köylerden Tosya ya araçları ile gelmekte olan sürücüler D-100 karayoluna giriş esnasında, yol kenarında sağlı sollu dizilmiş tabela yığınlarının arasından İstanbul istikametinden gelen araçları görmeye çalışırken, dikkat dağıtan tabelalar yüzünden, tehlikeli bir şekilde anayolu çıkış yapıyorlar.
Demir ayaklar üzerine monte edilen büyük tabelalar, yola çok yakın mesafede olmasından dolayı kaza riskini artırıyor.

KÖYLÜ VATANDAŞLAR “TEDBİR İÇİN DAHA ÇOK ÖLÜM MÜ GEREKİYOR”
Son olarak Kayaönü köyü eski muhtarının ölümü ile sonuçlanan kaza sonrasında ismin vermeyen bir köylü vatandaş ‘’Kavşak ve yol kenarlarına gelişi güzel Trafik levhalarının yerleştirildiğini, bu durumun derhal önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. Bizler defalarca bu tabelalar konusunda yetkilileri ve trafik ekiplerini uyardık fakat sonuç alamadık. Allah aşkına siz aracınızla Bayat köyünden gelseniz ve tam kavşaktan D-100 karayoluna geçiş yapmak isteseniz bu Trafik levhaları yüzünden ana yolu görmeniz imkansız. Başım gözüm Allah’a emanet diyerek yola çıkıyoruz. Yetkilileri bir an önce bu konuda çalışma yapmalı tedbir almak için mutlaka tabelalar yüzünden daha fazla kişinin mi ölmesi mi gerektiğini sordu.










Editör: TE Bilisim