HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

 KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yeni kimlik kartlarına vatandaşların büyük ilgisi sürüyor. 2017 yılbaşından itibaren tüm yurtta uygulanmaya başlanan yeni kimlik kartları için Tosya’da sadece 6 aylık süreçte rekor sayıda başvuru yapıldı.

Yeni çipli kimlik kartlarının yenilenmeye başladığı günden bugüne Tosya’da İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne 6 bin 500 kişi başvurdu. Başvuru yapanlardan 4 bin 792 kişi yeni kimlik kartları ellerine ulaştı. Kalanların ise bir ay içinde gönderileceği belirtildi.

Ramazan Bayram tatili için Tosya dışından ilçeye gelen misafirler özellikle Büyükşehirlerde yaşanan yeni kimlik alma sıkıntısına bildikleri için bayram tatili sonrası ilk mesai günü ile Tosya Nüfus Müdürlüğüne kimlik değişikliği için müracaatta bulundu. Bayram tatili sonrası günde yaklaşık 150 kişi kimlik değişikliği için Tosya Nüfus müdürlüğüne müracaat yaptı. Yoğun mesainin yaşandığı İlçe Nüfus müdürlüğünde görevli memurlar gelen talepleri karşılamak için fedakârca çalıştılar.

3 YIL İÇİNDE DEĞİŞTİRİLMESİ GEREKİYOR

Vatandaşların kimlik yenileme sürecinin ilk başladığı dönemde, yeni kimlik kartını almak için yoğun başvuru yaptığını belirten Tosya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri yetkilileri “ Kimliklerin yenilenmesi bakanlık 3 yıl süre verdi. Yani 2020 yılına kadar herkesin nüfuz cüzdanlarını, çipli kimlik kartları ile değiştirmesi gerekiyor” dedi.

Editör: TE Bilisim