HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA)- Kastamonu'nun Tosya ilçesi Meslek Yüksekokulu tarafından iş güvenliği paneli düzenlendi.

Tosya Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü tarafından “Kişisel Koruyucu Donanım Kullanımı” konulu iş güvenliği paneli düzenlendi. 

İlçe müftülük konferans salonunda iki oturumda düzenlenen panele Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selahattin Kaymakçı,Huzurevi Müdiresi Rafiye Uzbilgin, Şoförler Odası Başkanı Ahmet Baş, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Necati Abacı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İki oturumda gerçekleştirilen ve Kastamonu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ömer Küçük’ün başkan olarak katıldığı panele; Üsküdar Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Erkan Altun ve İstanbul Kavram Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Özkan Dıvrak konuşmacı olarak katıldı.

Panelin ilk oturumunda Üsküdar Üniversitesi Öğr. Gör. Erkan Altun iş güvenliği konularında bilgi verdi. Az riskli ve yüksek riskli işlerde çalışanlar için hareket tarzı yapılması gerekenler ve çalışanların alması gereken iş güvenliği eğitimleri hakkında bilgilendirme yapan Öğr. Gör. Erkan Altun katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Panelin ikinci oturumunda; İstanbul Kavram Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Özkan Dıvrak iş güvenliği ekipmanları konularında bilgilendirdi.  İş güvenliği malzeme ve ekipmanlarını tanıtan ve yapılan işe göre malzeme ve ekipman kullanıldığını belirten Öğr. Gör. Özkan Dıvrak işin riskine göre kaliteli malzeme kullanılması gerektiğinin altını çizdi. Önce iş güvenliği diyen Öğr. Gör. Özkan Dıvrak çalışanların iş güvenliği malzemelerini tanıması ve kullanması gerektiğinin bilincinde olmasını sağlamak için iş güvenliği eğitiminin bütün çalışanlara verilmesi gerektiğini söyledi.

Panel Öğr. Gör. Özkan Dıvrak’ın katılımcıların sorularını cevaplamasıyla sona erdi. En ilginç soru ise bir bayan katılımcıdan geldi. Katılımcı panelde konuşmacı olan öğretim görevlisine;

Hangisinde iş kazası olma ihtimali vardır?

a.       Açık kalıpla eksantrik preste çıplak elle çalışma.

b.      Açıkta dönen kayış-kasnak sistemi.

c.       Kaygan bir iş zemini.

d.      Açıkta dönen freze bıçağı.

sizcede sorunun cevabı ne olabilir?

  (SDA-









Editör: TE Bilisim