HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde atıl durumdaki araziye alternatif ürün olarak ilk kez ektiği enginar, rekoltesi karşısında sevinen çiftçi ilçe halkına seslendi.

15 yıl önce Bursa’da eşini amansız hastalığı sonrası kaybeden Abdülkadir Kayacı internette bulduğu kiralık bağ ilanı sonrası Tosya’ya yerleşti. İlçede kiraladığı bağda çeşitli meyve ve sebze yetiştiren kayacı bu sene başında atıl durumda bulunan yere enginar dikti. Sürpriz bir şekilde yetişen enginarları hasad etmeye başlayan Abdilkadir Kayacı her türlü hastalığa ve özellikle Karaciğer hastalıklarına çok iyi gelen enginarı dostlarına vererek şifa bulmalarına yardımcı oldu.

İHA ya konuşan Abdülkadir Kayacı ‘’ Boş zamanlarımda atıl durumda olan araziye bir iki deneme yapmak için Enginar diktim.Kendime çorbalık için bir iki yetiştirmeye başladım.Baktım Tosya’da Enginar yetişiyor.Tam ilğilenemesemde baktım yetişiyor.Niye Tosya’da ekmiyorlar.Bildiğim kadarı ile karaciğere çok faydası var.Tosya’nın her toprağında yetişen bir bitki.Tosyalı niye bunu ekmiyor anlamış değilim.Tosyalılar bunu tanısın eksin üretsin şifa olarak yesinler.Enginardan dolması,yemeği,salatası her şey yapılıyor.İnsanlarımız biraz çekingen ama herkes bunu eksin.Bu memlekette bu oluyor.Bunu eken karlı bir iş yapmış olur. Hem bol bol yerler hemde iyide para kazanırlar’’dedi.

Editör: TE Bilisim