HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) –  Kastamonu’nun Tosya ilçesinde son iki gündür yağan yağmurla birlikte tepelerin yamacından kayan toprak ve çamur, D-100 karayolunu ve Berçin köyü yolunu trafiğe kapattı. Polis ekipleri ve belediye İtfaiye ve yol çalışma makinelerinin ulaştığı D-100 karayolunda ve Berçin köyü mevkiinde çalışmalar devam ediyor.

Edinilen bilgilere göre ilçede iki gündür özellikle akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur sonrası dün akşam ilçenin Berçin köyü yoluna toprak ve çamur kayması sonucu köy yolu kısa süreli trafiğe kapandı. Tosya Belediyesi iş makineleri ve ekipleri heyelan alanına hızla müdahale ederek kapanan yolu trafiğe açtı. Belediye su arıza ekipleri Berçin köyünden ilçeye gelen su isale hattında inceleme ve çalışma yaparak yağmur su ve çamurun ilçe su isale hattına karışmasını engelledi. Belediye başkanı Kazım Şahin ekiplerin çalışması hakkında sürekli telefon ile bilgi alarak su isale hattı ile ilgili çalışan ekiplere gerekli hassasiyetin gösterilmesi yönünde talimat verdi.

Berçin köyünde yaşanan heyelan yaralarını sarmaya çalışan ilçe bu gece saatlerinde Dağardı köyü altından geçen D-100 karayolunda yaşanan heyelan şokunu yaşadı. Şiddetli yağmur sonrası İstanbul-Samsun istikameti D-100 karayolu tepelerin yamacından kayan toprak ve çamur ile araç trafiğine kapandı. Gelen ihbarlar sonrası İlçe Jandarma ve Bölge Trafik ekipleri heyelan alanına giderek yol trafiğinde güvenlik tedbirleri aldı. Daha sonra olay yerine gelen Tosya Belediyesi İtfaiye ekipleri ve iş makineleri gece yarısına kadar D-100 karayolunun araç trafiğe açılması için çalışmalarına devam etmekte.

 (SDA-

Editör: TE Bilisim