Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Şeker hastası ve Karaciğer büyümesi olan hasta genç kızın durumu yürekleri sızlattı.
İlçenin Yunus Emre mahallesinde bir apartmanın bodrum katında babaannesinin yanında kalmak zorunda kalan günlerdir ağrı ve sancılar içinde kıvranan 22 yaşındaki Nazan G. İsimli genç kız son çare olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istiyor.


BELEDİYE BAŞKANIM ‘’HAYALLERİME NEFES OLUN’’
Hasta genç kız Nazan G. günlerdir ağrılar içinde kıvranarak yattığı çekyat’dan zorlukla kalkarak ilçe yetkililerine ve hayırseverlere seslendi’’ Ben 9 yaşımda Şeker hastalığına yakalandım. Bu hastalık sonrasında Karaciğer büyümesine ve Moryak sendromu hastalığına yakalanmama neden oldu. Nefes almakta çok zorlanıyorum. Babamın emanetten bulmuş olduğu bu cihaz olmadan rahat nefes alamıyorum. Kaymakamım, Belediye Başkanım ne olur bana yardım edin. Tek hayalim nefes almak. Ne olur benim hayallerime nefes olun. Ben de yaşıtlarım gibi yürümek, koşmak istiyorum. Artık makinesiz nefes almak ve üniversiteye gitmek istiyorum. Tek isteğim sağlığıma kavuşmak’’ dedi.


KIZIMIN SAĞLIĞINA KAVUŞMASI İÇİN NE OLURSA YAPARIM
Nazan’ın babası Ferhat G kızının sağlığına kavuşması için son çarem siz oldunuz ne olur sesimizi duyurun diyerek ‘’ Kızımın bu durumu beni perişan ediyor. Kızım Nazan 9 yaşında Şeker hastalığına yakalandı. Yaşı büyüdükçe hastalığı da büyüdü. Karaciğer büyümesi, Moryak sendrom ve Kalp ritim bozukluğu hastalıkları meydana geldi. Bu hastalıklardan kurtulmasının tek yolu Pankreas nakli Buda bildiği kadarı ile yurtdışında yapılıyormuş. Cumhurbaşkanımızdan bizlere bu konuda yardımcı olmasını istiyorum. İlçe yetkililerinden ve hayırsever kardeşlerimizden ise yaşadığımız bu sıkıntılı süreçte kızımın ağrıların giderilmesinde yardımcı olmalarını istiyorum’ ’dedi.

Editör: TE Bilisim