Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde emekli bir vatandaşın aşırı sıcaklar karşısında bayılmak üzere olan güvercin kuşuna eli ile su vermesi ve kuşa dakikalarca dil dökmesi sosyal medyada bir anda günün haberi oldu.

Enerji Kurumunda emekli olan Mehmet Kalay isimli vatandaş Kurban Bayramı öncesi bayram alışverişi için çıktığı çarşıda yerde uçamayan ve bayılmak üzere olan bir güvercin dikkatini çekti. Güvercinin yanına yaklaşan Mehmet Kalay kuşun kaçmadığını ve hareketsiz bir şekilde olduğunu görünce ilk önce kısa süreli şaşkınlık yaşadı. Daha sonra güvercinin aşırı sıcaklardan dolayı susuz ve güçsüz kaldığını düşünerek bir kutuya su doldurarak güvercine eli ile su içirmeye başladı.

Mehmet Kalay çevredeki vatandaşların şaşkın bakışları altında güvercine eli ile su içirirken aynı zamanda güvercin ile konuşarak kuşun kendisine gelmesi için adeta dil döktü. Gördüğü ilgi ve içtiği suyun etkisi ile kendine gelen Güvercin kısa sürede havalanarak gözden kayboldu.

Mehmet Kalay isimli vatandaş www.tosyahaberleri.com haber sitemize yaptığı açıklamada’’ Bilindiği gibi yaklaşık 10 gündür ilçemizde hava sıcaklı aşırı derece de yüksek. Bizler bu sıcaklara karşı bir derece tedbir alabiliyoruz fakat çevremizdeki hayvanlar bazen bu şekilde çaresiz kalıyorlar. Bunlar kimi zaman sokak köpekleri kimi zaman kediler kimi zamanda böyle kuşlar olabiliyor. Bizler çevremizde daha dikkatli olup bu şekilde çaresiz olan hayvanlara yemek ve su verelim’’dedi.

Editör: TE Bilisim