SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA)- Kastamonu’nun Tosya ilçesi 100. Yıl caddesinde bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıyan görüntüler pes dedirtti.

 Evinin balkonundan çektiği görüntüleri haber merkezimize gönderen vatandaşımız çekim anında hayretini gizleyemedi. Kışın yoğun kar yağışın yaşandığı geçtiğimiz hafta büyükten, küçüğe çoğu Tosyalı karın keyfini kızak kayarak yaşadı. Kayak keyfini doyasıya yaşayan bazı vatandaşlar pratik zekâları ile bu işin adeta Nirvana’sına ulaştılar. Osmanlı Parkının bulunduğu ara caddede ilk önce kayak malzemelerini ayağına giyen bir vatandaş Uludağ kayak merkezini aratmayan (kendince ) yerde ayak kayağı yaptı. Çevrede bulunan vatandaşlar gördükleri manzaranın şokunu yaşar iken bu defa iki araba be bir kişiden oluşan ekip çalışması olan kızakla kayma olayına şahit oldular.

 Arabanın arkasına bir iple kızağını bağlayan bir kişi daha sonra arabanın hareket etmesi ile yokuş aşağı değil yokuş yukarı kızakla kaydı. Arkadan gelen ikinci araç farları ile önden çekişli kızağın ve sürücüsünün yolunu aydınlattı.

 Tosyalının bulmuş olduğu bu pratik zekâ karda kızakla kayma tekniği yakın zamanda Ulusal basında İHA haber ajansı farkı ile gündem olmaya aday.

Editör: TE Bilisim