Haber: Sedat Ağacıkoğlu

SEDAT AGACIKOĞLU

Samsun’da 2017 yılında 79 yaşındaki Şaver Cindi, evinin yakılması sonucu hayatını kaybetmişti. Müge Anlı, katil zanlısı Fikret Cinli.’nin 11 yıldır çok çeşitli suçlardan aranması olduğunu ve sahte kimlik kullandığı ortaya çıkardı. Ardından program ekibine gelen bir ihbarla, öldürülen Şaver Cindi’nin zanlısı Bursa’da yakalanmıştı.

 

Katil zanlısı Fikret Cinli’nin yakalanması sonrası Türkiye’nin dört bir yanından Müge Anlı’nın programına telefon ile katılan çok sayıda vatandaş Fikret Cinli tarafından dolandırıldıklarını iddia etmişlerdi.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde ikamet eden Tacir Mehmet Cebeci’de programa katılarak 2014 yılında Fikret Cinli tarafından yaklaşık 80 bin TL dolandırıldığını söyledi. Ayrıca Mehmet Cebeci Tosya’da o yıl kendisi gibi yaklaşık 20 tacirinde Fikret Cinli tarafından dolandırıldığını söyledi.

Mehmet Cebeci gazetecilere yaptığı açıklamada elindeki evrakları göstererek o gün nasıl dolandırıldığını tek tek anlattı.  Bu adam Tosya ilçesine gelerek bir hayvan besleme damı kiraladı. Yaklaşık yedi ay boyunca bizim gibi ufak çaplı tacirlerden peşin para hayvan alım satımı yaptı. Daha sonra Kurban zamanı yaklaşınca benimle birlikte Tosya’da yaklaşık 25 tacirden çok sayıda büyükbaş hayvan alarak parasını kurban sonrası ödeyeceğini söyledi. Bizlerde kendisine güvenerek kurbanlık hayvanları verdik. Bayram sonrası paramızın peşne düştük fakat iş işten geçmişti. Size şunu söyleyeyim o gün bu adam Tosya’dan Beş yüz milyar para kaldırdı. Bizler çok mağdur olduk.’’ dedi.

Editör: TE Bilisim