Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle Tosya Kaymakamlığı öncülüğünde ve organizesinde ilçemizde 10 bin adet fidan düzenlenen dikim etkinliğinde toprakla buluşturuldu.

Saat 10.30’da Çaykapı Mevkiinde düzenlenen dikim etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını Tosya Orman İşletme Müdürü Erol Cınkır yaptı. Katılımcılara teşekkür eden Cınkır, Milli Ağaçlandırma günü nedeniyle hazırladıkları alana 10 bin adet fidan dikeceklerini söyledi.

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil; Hem çevre bilincinin kazandırılacağı, hem sağlıklı bir toplumun yetişmesi için faydalı olacağına inandığımız orman varlığımızı artırmak, maalesef son zamanlarda ülkemizde çıkan yangınlar nedeniyle bir takım algı operasyonlarının önüne de geçebilmek amacıyla fidan dikimi yapacağız.

Ülkemizde ağaçlandırma yapıldığını bilmemize gerek yok bir orman mühendisi olarak bu anlamlı programda sizlerle buluşmaktan çok mutluyum ve bu organizasyonu gerçekleştiren Tosya Orman İşletme Müdürlüğümüz, Müdürümüz başta olmak üzere tüm personelimize şükranlarımızı sunuyorum. Etkinlikte toplumda birlik beraberliğin de sağlanması açısından bilinçli bir toplum yetişmesi için de ayrı bir önem arzetmekte, inşallah diktiğimiz fidanlarla birlikte birçoğu da meyve ağacı meyvesini de hep birlikte toplayıp yemeyi Rabbim bizlere nasip etsin. Bu güzel organizasyonda emeği geçen arkadaşlara tekrar çok teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hayırlı mübarek olsun, inşallah yemyeşil bir Türkiye’ye hep birlikte sahip oluruz diyorum, saygıyla selamlıyorum” dedi.

Fidan dikme etkinliğinde konuşan Kaymakam A. Ferhat Özen; “Orman Genel Müdürlüğümüz önderliğinde güzel çalışmalar yapılıyor, ağaçlandırma çalışmaları. Ormanlarımız çok önemli. Zaten bunun kıymetini bilen coğrafyada da görev yapıyoruz. Kastamonu yaklaşık olarak Türkiye ormanlarının önemli bir bölümünü oluşturuyor. Türkiye’nin en kaliteli endüstriyel ormanları, en kaliteli ağaçları Kastamonu ilimizde bulunuyor''dedi.

Konuşmaların ardından dikilen fidanların ilçemiz, ülkemiz için hayırlı olması dileğiyle İlçe Müftüsü Halil İbrahim Sabırlı tarafından dua edildi.

Etkinliğe; Kaymakam A. Ferhat Özen, Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Batman, Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Alperen Kaymakçı, Müdür Yardımcıları Zeynep Arabacı ve Mehmet Karamanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci, İlçe Müftüsü Halil İbrahim Sabırlı, Ak Parti İlçe Başkan Vekili Hüseyin Örü, CHP İlçe Başkanı İsmail Okuducu, İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Güvenç, MHP İlçe Başkanı M. Dündar Özurgancı, öğrenciler ve huzurevinde kalan yaşlılar katıldı.

Editör: TE Bilisim