Haber: Sedat Ağacıkoğlu-TOSYA-İHA

Birkaç önemli detaya dikkat ederek doğalgaz faturalarını düşük tutmak mümkün. Peki, Doğalgaz faturası nasıl düşer? Doğalgaz faturasının az gelmesi için neler yapılmalı? Kombiyi sabit ısıda tutmak, bakımı düzenli yaptırmak ve yoğuşmalı kombi kullanmak, alınması gereken ilk önlemler arasında yer alıyor.

 Kış günlerinin yaklaştığı bu günlerde ısınmamızın olmazsa olmazı kombilerin yanlış kullanımı, tüketiciye kabarık doğal gaz faturaları olarak geri dönüyor. Nalbantoğlu Doğalgaz firması Mühendislerinden Makine mühendisi Afşin Şahin kombi kullanımı konusunda tüketicileri uyardı.

"Kombinin ve tesisatın sağlıklı çalışıp uzun ömürlü olması için bakımları düzenli olarak mutlaka yetkili servisler tarafından yapılmalı. Bakımı yaptırılmayan kombi ve tesisatın verimi düşer ve ömrü kısalır. Verimi düşen kombi daha fazla doğal gaz tüketir ve evinizi daha az ısıtır. Bunlar da kullanıcıya kabarık doğal gaz faturaları olarak geri döner.

Nalbantoğlu Doğalgaz Mühendisi Afşin Şahin Doğalgaz faturalarının yarı yarıya düşürülmesi konusunda tüketicilerin nelere dikkat etmesi gerektiğini satırbaşları ile anlattı.

- Çatınızı uygun bir yalıtım malzemesi ile yalıtın.
- Duvarlarınıza mantolama yaptırın.
- Pencerelerinizde çift cam ya da çift pencere kullanın. Pencerelerin ve dışa açılan kapıların kenarlarını uygun bir plastik sünger malzeme ya da kâğıt bantlarla kapatın.
- Isı verimliliği yüksek radyatör seçin.
- Radyatörlerinizin önüne ve üstüne eşya, mermer koymayın, üstlerini kapatmayın. Perdelerin de radyatörlerin önünü ve üstünü kapatmamasına dikkat edin.
- Periyodik olarak radyatör temizliği ve kombi bakımını yaptırın.
- Sadece evde olunan vakitlerde kombiyi yakmak ya da sıcaklık ayarını yapmak için kombiyi açıp kapatma yanlışlığına düşmeyin. Kış başladığında, kombinizi çalıştırma ihtiyacı hissettiğiniz tarihten itibaren mevsim sonuna kadar düşük sıcaklıkta sürekli açık kalması öneriliyor. - Normalde oturma odaları için 22 santigrat derece, yatak odaları için 20 santigrat derece sıcaklık öneriliyor. Ancak oda sıcaklığının 1 santigrat derece düşürülmesi halinde toplam yakıt tüketimi yüzde 7 düşüyor.''dedi.

Editör: TE Bilisim