Tosya Kaymakamı Ünsal Özel Öğrencileri Ziyaret Etti Tosya Kaymakamı Ünsal Özel Öğrencileri Ziyaret Etti

HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Türkiye genelinde ilk kez uygulanan "çök-kapan-tutun" tatbikatı saat 18.57 itibariyle Tosya ilçesinde Hükümet konağında gerçekleştirildi.

Deprem bölgesi olan Tosya ilçesi bundan 70 yıl önce yaşadığı 1943 depreminin hatırasını ve acısını yaşadığı bu günlerde yapılan bu tatbikat ile deprem anında neler yapılması gerektiğini uygulamalı olarak yaşadı.

Ülke genelinde telefon, televizyon ve radyo ile cami ve belediye hoparlörlerinden duyurulan anonsta, "AFAD tatbikat bilgilendirmesidir. Şu anda tüm ülkede deprem anı çök-kapan-tutun tatbikatı yapılmaktadır." ifadesi kullanıldı.

Tosya’daki tatbikata Kastamonu Vali Yardımcısı Ahmet Akdağ ve ilçe protokol ve kurum amirleri katıldı. Saatlerin 18:57 gösterdiği dakikalarda Vali yardımcısı ve kurum amirleri ‘’Çök-kapan-tutun’’ uygulaması yaptı.

Vali yardımcısı Ahmet Akdağ yaptığı açıklamada ‘’ Tosya Kuzey Anadolu Fay hattı üzerinde bulunmakta. Dönem dönem bazı depremlere maruz kalmaktadır.1942 yılında büyük bir deprem oldu. Deprem Türkiye’nin bir gerçeği. Depreme her zaman hazırlıklı olmalı ve deprem anında panik yapmamak lazım. Bu tatbikatı bunun için gerçekleştirdik. Rabbim ülkemizi doğal afetlerden korusun’’ dedi

O anlarda İlçe Emniyet Müdür yardımcısı secde vaziyetinde doğru bir çök-kapan-tutun yaparken ilçe müftüsü sakin bir vaziyette uygulama yapması dikkatlerden kaçmadı.

 

Editör: TE Bilisim