Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin ardından başlatılan yardım kampanyalarına yoğun destek veren Tosya Halkı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan camilerde yardım toplanmasına da aynı şekilde destek verdi.

Tosya Kaymakamı Ünsal Özel Öğrencileri Ziyaret Etti Tosya Kaymakamı Ünsal Özel Öğrencileri Ziyaret Etti

Başkanlığın başlatmış olduğu nakdi yardım toplama kampanyası kapsamında 10 Şubat 2023 Cuma günü ilçemizde ibadete açık olan camilerde yardım toplandı. Cuma namazı çıkışında cami avlusuna konulan yardım kutularına namazdan çıkan vatandaşlar bağış yaparak deprem bölgesi için başlatılan nakdi yardım kampanyasına destek verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan kampanya Tosya Müftülüğü organizesinde 163 camide gerçekleştirildi. Deprem bölgesine yardım kampanyası Cuma namazı öncesi vaaz ve hutbe ile cami cemaatine duyuruldu.

Duyuruların ardından vatandaşlar camiden çıkışta bağışta bulunarak “Allah bir daha ülkemize felaketler yaşatmasın” diye dua etti. İlçemizde 163 camide toplam 330 bin 924 TL yardım toplandı. Toplanan yardımlar deprem bölgesinde kullanılmak üzere AFAD’ın banka hesaplarına yatırıldı.

İlçe halkının afetlere karşı duyarlı olduğuna dikkat çeken vatandaşlar; “depremin ilk gününden itibaren Tosya halkı yardım kampanyalarına karşı seferber oldu. Ayni yardım konusunda duyarlı olan vatandaşlarımız nakdi yardım da aynı hassasiyeti göstererek Cuma namazı çıkışında bağışta bulundu.  Bu çok büyük bir felaket, Allah ülkemize bir daha böyle felaketler vermesin” diye konuştu.

İlçemizde ibadete açık olan 163 camide bu ana kadar toplanan yardımların en büyüğü 330 bin TL ile deprem bölgesi için toplandı.

Editör: TE Bilisim