Haber:Sedat Ağacıkoğlu

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen ve korona virüs yoğunluğunu, güvenli alanları ve HES kodunu üreten Hayat Eve Sığar uygulaması verileri güncellendi. 19 Nisan 2021 verilerine göre Tosya ilçe merkezinde korona virüs yoğunluğu sürüyor. Geçtiğimiz aylara göre en yüksek risk anlamına gelen kırmızı ile işaretlenmiş nokta sayısı aynı şekilde kritik seviyede yer alıyor. 30 bin nüfuslu ilçe merkezinde İlçe Asri Mezarlık dışında her yerde kırmızı noktalı alan bulunuyor.

Pandemi hastanesi olan Tosya Devlet hastanesinde günlük yaklaşık 150 kişiye Covid PCR testi yapılıyor.Tosya Devlet Hastanesinde Covid hastaları için 100 yatak ayrılırken 19 Nisan 2021 tarih itibarı ile doluluk oranı %50 yaklaştı.

İlçe Devlet Hastanesinde yapılan Covid PCR test sonuçlarında ise yaklaşık %30 oranında pozitif vaka çıkıyor.

İŞTE TOSYA'NIN VİRÜS RİSK HARİTASI

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen ve korona virüs yoğunluğunu, güvenli alanları ve HES kodunu üreten Hayat Eve Sığar uygulaması verileri güncellendi. 7 Eylül verilerine göre Denizli’de il merkezinde korona virüs yoğunluğu sürüyor. Ağustos ayının son döneminden bu yana en yüksek risk anlamına gelen kırmızı ile işaretlenmiş nokta sayısı aynı şekilde kritik seviyede yer alıyor. 600 bin nüfuslu il merkezinde yaklaşık 50 adet kırmızı noktalı alan bulunuyor. Bu alanlar arasında çoğu yaklaşık 2 aydır aynı şekilde yer alırken, çok sayıda noktada da yenileri eklendi. VERİLER SÜREKLİ GÜNCELLENİYOR Bakanlığın uygulamasında veriler sürekli güncellenirken, Denizli'de uzun süredir herhangi bir değişimin yaşanmaması endişe veriyor. İŞTE DENİZLİ'NİN VİRÜS RİSK HARİTASI

Kaynak Linki = https://www.denizli24haber.com/haber/denizlinin-korona-haritasi-guncellendi-kritik-seviye-suruyor-31997
Editör: TE Bilisim