HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

  KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde İki yıl önce muhtar ve mahalle sakinlerinin girişimiyle başlayan ve inşaatı devam eden Kur’an Kursu’nda çocuklar yarım kalmış inşaatta kendi imkânları ile Kur’an-ı Kerim öğrenmeye çalışıyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte Mermer Direk Mevki’nde bulunan çocuklar okuldan çıktıktan sonra Kur’an Kursu inşaatına gelerek Kur’an-ı Kerim öğreniyor. Hafta içi okul çıkışında ve hafta sonu çalışan çocuklar, inşaatın ikinci katında beton zemin üzerine koydukları tahta üzerine oturuyor. Zor şartlarda Kur’an-ı Kerim öğrenmeye çalışan çocuklar Kur’an Kursu inşaatının bir an önce bitirilmesini istiyor.

Mahalle sakinleri çocukların bu zor şartlarda Kur’an-ı Kerim öğrenmek için inşaat alanında kendilerince eğitim almaya çalışmalarını gördükçe hem sevinip hem de üzüldüklerini ifade ettiler. İsminin açıklanmasını istemeyen mahalle sakini yaptığı açıklamada; ”Bizler çocuklarımızın inşaat alanında bu tehlikeli ortamda eğitim almaya çalıştıkları için üzülüyoruz. Fakat yardımseverlerden ve yetkililerden inşaatın tamamlanmasıyla ilgili yeteri kadar yardım alamıyoruz.  Borçlarımız çoğaldığı için şu anda inşaat bu şekilde yarım kaldı. Bir an önce hayırseverlerden inşaatın bitirilmesi için gerekli desteği bekliyoruz” dedi.

Yaşça kendisinden küçük çocuklara Kur’an-ı Kerim eğitimi vermek için hocalık yapan ve kimi zaman camide müezzinlik yapan Yusuf K. Gazetecilere yaptığı açıklamada; “Ben mahalledeki kardeşlerime Elif Cüzü ve Kur’an öğretmeye çalışıyorum. Hayırseverlerden, devlet büyüklerimizden ve de özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan Kur’an Kursumuzun tamamlanması için yardım istiyoruz. Biz Cumhurbaşkanımızı çok seviyoruz” dedi.

Daha sonra yaşları 3-8 arasında olan çocuklar hep bir ağızdan “Cumhurbaşkanım seni çok seviyoruz bize yardım et bizleri Kuran- Kerim’iz ve eğitimsiz bırakma” diye seslendiler. 












Editör: TE Bilisim