HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu´nun Tosya İlçesinde yaşanan ilginç görüntü sonrası vatandaşlar ‘’Pes Doğrusu ‘’ dedirten olaya şahit oldular  

Geçtiğimiz günlerde sıcak asfalt çalışmaları nedeniyle ana cadde üzerinde bulunan orta refüjler bozulmuş ya da kaldırılmıştı. Belediye ekipleri Atatürk Caddesi üzerinde bulunan orta refüjün yenileme çalışmalarına başladı. Cumhuriyet Meydanı’ndan itibaren çalışmalara başlayan ekipler 70 cm yüksekliğindeki bordür taşlarıyla orta refüjü yükseltiyor.

Çalışmaların devam ettiği bu günlerde yaşanan ilginç bir olay aslında önemli bir sorunu da gün yüzüne çıkardı. Adının Emine K. olduğunu öğrendiğimiz 68 yaşındaki yaşlı kadın yolun karşısına geçmek için yaklaşık 70 cm yüksekliğindeki bordür taşından atlayarak kendince önemli bir soruna çözüm buldu. Kendisine neden böyle tehlikeli bir yola başvurdun diye sorulduğunda ‘’ Ben buraya kadar yürüdüm ve her zaman buradan karşıya geçerdim. Şimdi geri dönüp aşağı meydana kadar inecek durumun yok zaten yorulmuşum tekrar geri dönmek istemedim’’ dedi.

Tosya Belediyesi yaptığı orta refüjler çalışması ile çevre düzenlemesi ve estetik olarak ilçe merkezine ayrı bir estetik katacak fakat vatandaşların yolun karşısına geçişleri konusunda nasıl bir çözüm bulacağı merak ediliyor.

     (SDA-

Editör: TE Bilisim