HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) açıklanan 2022 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre, Kastamonu’nun Tosya ilçesine bağlı 54 köy nüfusu 10 bin 476 olarak açıklandı. Açıklanan köy nüfusu listesinde Çakırlar ve Mısmılağaç köylerinde yaşayan hem kadın hem de erkeklerin sayısının eşit olması dikkati çekti.

TÜİK tarafından bir süre önce açıklanan 2022 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre, Çakırlar köyü nüfusu 25 Erkek ve 25 Kadın toplamda 50 kişi köy nüfusuna kayıtlı Mısmılağaç köyünde ise 39 Erkek ve 39 Kadın toplam 78 kişi Mısmılağaç köyü nüfusuna kayıtlı. Her iki köyde 64 erkek hem de 64 kadın nüfusa kayıtlı çıktı.

İbrahim Demir, Tosya Din Görevlileri Derneği'ni Ziyaret Etti İbrahim Demir, Tosya Din Görevlileri Derneği'ni Ziyaret Etti

Genelde çiftçilikle uğraşılan, evden bahçe ve bağ işlerine kadar erkeklerle kadınların bir arada çalıştığı her iki köyde, sosyal yaşantı da kadın erkek eşitliğinin güzel örneklerinden birini oluşturuyor.

Çakırlar köyünde yaşayan bir vatandaş Kadın Erkek eşitliğine dikkat çekerek’’ Tosya ilçesine bağlı 54 köyde olduğu gibi özellikle bu iki köyde kadınlar her zaman eşlerine destek veriyor. Erkeklerde de kadınların kıymetini biliyor. Her iki köyün nüfus verilerinde de buna paralel olarak kadın ve erkekler eşit çıktı." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim