HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesi Cumhuriyet mahallesinde yıkımı gerçekleşecek olan evden çıkanlar görenleri hayrete düşürdü.

Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet mahallesi Şehit Teğmen caddesinde bulunan 2 katlı evin yıkılarak yeniden yapılması kararı sonrası evde kiracı olarak yaşan bir kişi evi boşaltmaya karar verdi. Yıkım öncesi ev eşyası dışından evin içinden ve bahçesinden çıkanlar vatandaşları ve eşyalı taşıyan hamalları hayrete düşürdü.

Yıllardır evde yalnız yaşayan ve sokak hayvanlarına karşı duyarlılığı ile bilinen kadının evinden çıkan ve çoğu deforme olmuş veya bozulmaya yüz tutmuş eşyaların ne amaçla evin içinde olduğuna kimse bir anlam veremedi. İsminin açıklanmasını istemeyen kadın’’ bunlar belki sizler ve başkaları için çöp olarak görülebilir fakat ben bunları sokaklarda zayi olmasın kedi ve köpeklere yuva yapmak için yiyeceklerinde onları beslemek için topladım. Şu an gördüğünüz görüntü kişinin bakış açısına göre değişir. Sizce çöp veya gereksiz malzeme olarak görür sününüz ama benim için onların her birinin zamanı geldiğinde bir işe yarayan eşya olarak görüyorum’’ dedi.

Evden yaklaşık normal kullanılan eşyalar dışında 3 traktör toplanmış atık malzeme çıkartıldı.

Editör: TE Bilisim