HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU

Kastamonu'nun Tosya ilçesi Suluca köyündeki Marangoz sanayi sitesi esnafı ve sanayicileri yaklaşık yaz-kış yaşadıkları yol sorunundan ve yetkililerin duyarsızlığından şikâyet etmişlerdi. O gün haber sitemizin gündeme getirmiş olduğu  ve o günlerde mağduriyet  yaşayan esnaf  yazın tozundan kışın çamurundan kurtulmak istediğini dile getirmiş yetkililere seslenerek kalıcı bir çözüm bulunması talep etmişlerdi.

Sanayi esnafları, “Yol yaz-kış hep bozuk. Uzun zamandır fabrikaların yolu hep böyle köstebek yolu gibi. İlçemiz idarecilerinden bu yolun yapılmasını istiyoruz. Biz sanayiciler yurt dışına malzeme gönderiyoruz fakat gelen müşterilerimiz bu hali görünce gelmek istemiyorlar. Hatta malzeme yüklediğimiz iş makineleri bu yola girmek istemiyorlar. Bu Yola acilen kalıcı bir çözüm bulunması gerekiyor” şeklinde konuşmuşlardı.

2021 yılının son altı ayında Sıcak asfalt çalışmasına hız veren Tosya Belediyesi ilk etapda bağ yollarına asfalt atarak önemli bir çalışmaya imza attılar.Geciğimiz günlerde Tosya ilçe merkezinde Menderes caddesi ve Kore Gazileri sokakta bulunan ana yollara sıcak asfalt çalışması yapıldı.

Tosya Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü Başkan Volkan Kavaklıgil'in talimatları doğrultusunda son olarak 3 yıl önce haber sitemizin gündeme getirmiş olduğu Suluca köyünde bulunan Marangoz esnafıl yolu 500 metre sıcak asfalt atılarak marangoz esnafın en önemli sorunu çözülmü oldu.

Editör: TE Bilisim