HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA)- Kastamonu’nun Tosya İlçe Belediyesi Yazı İşleri müdürünün dikkati üç yavru kedinin hayatını kurtardı.

 Tosya’da soğuktan üşüyen üç yavru kedi belediye önünde park halinde olan yazı işleri müdürünün aracın motor kısmına girince az daha canından oluyordu. Akşam saatlerinde mesai bitimi ile aracına binen Yazı İşleri Müdürü çalıştırmak için kontağı çevirdiğinde motor kısmandan gelen ses ile aracı stop etti.

Tosya Belediyesi Yazı İşleri Müdürü  aracına binerek motorunu çalıştırdı. Ön kaputtan gelen ses üzerine motorunu durduran sürücü aracın motor kısmına baktığında iki yavru kedinin kaçtığını fakat bir yavru kedinin sıkıştığını gördü. Olayı acil bir şekilde Belediye Veteriner Hekimi Sıtkı Danacı’ya bildirilmesi sonucu veteriner hekim ilk önce motor kısmında sıkışan kedinin yaşayıp yaşamadığını kontrol etti. Yavru kedinin yaşadığını tespit eden veteriner kedinin kurtarılması için aracın yanına oto sanayiden tamirci çağırdılar. Yaklaşık bir saat uğraşmanın ardından yavru kedi ayağından yaralı şekilde çıkartıldı.  

Yaralı yavru kedinin Tosya Belediyesi Veterinerine teslim edilmesi sonrası yetkililer yavru kediyi tedavi edilmesi için Kastamonu Belediyesi Hayvan tedavi ve Barınağına gönderdiler.

 

Öte yandan hayvan severler be Belediye Veterinerlik Müdürlüğü havanın soğuması ile birlikte sosyal medya üzerinde uyarılar yayınlamaya başladı. 'Havalar Soğuyor. Lütfen araca binmeden önce kaputa vurun, soğuktan aracınıza sığınmış bir kedi olabilir' şeklinde duyurular yaptılar.

   (SDA-

Editör: TE Bilisim