Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde aç kalan köpekler kedilere saldırmaya başladı.

Olay dün gece İlçe merkezi Cumhuriyet meydanında gerçekleşti. Korona virüs ile mücadele eylem planına kapsamında kafe ve restoranların kapanması, vatandaşların büyük bir bölümünün de evlerinden çıkmaması ile birlikte sokak hayvanları aç kaldı. Açlıktan ne yapacağını bilmeyen köpekler kedilere saldırarak öldürmeye başladı.

YETKİLİLER ACİL ÖNLEM ALMALI

Geçtiğimiz yıllarda ilçe yetkilileri Show amaçlıda olsa sokak köpekleri için birtakım çalışmalar yapsa da maalesef bugüne kadar bir arpa boy yol alınamadı. Çalışmalar sadece fotoğraf karelerinde kaldı. Özellikle kış aylarında sokak hayvanları aç ve susuz kalıyor.

TOSYA YAŞAT SEV DERNEĞİ TEK BAŞINA MÜCADELE EDİYOR

Tosya Yaşat Sev Derneği ve birkaç hayvan sever sokak hayvanlarının korunması ve aç kalmaması için önemli bir mücadele vermekte. Dernek ve hayvan severler imkanları dahilinde Tosya ilçesinde başıboş kalan sokak hayvanlarının beslenmesi için fedakârca çalışmaya devam ediyorlar. Tosya halkının ve yetkililerin yapılan bu çalışmaya bir an önce destek vermeleri gerekmektedir. Kış aylarındayız ve dışarda üşüyen, aç kalan ve sayısı fazlaca olan hayvanlarımıza yardım etmeliyiz. Yapabileceğimiz en azından kapıların önüne kaplarda su, süt koyarak ve yemek artıklarını atmayarak onları besleyebiliriz.

Editör: TE Bilisim