Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu'nun Tosya ilçe merkezi ve Köylerde ikamet eden 85 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza covid-19 aşısı yapılmaya başlandı aşılanıyor
Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında huzurevleri, engelli bakım merkezlerinde kalanların yanı sıra 85 yaş ve üstü vatandaşların da aşılanacağını bildirmesinin ardından Tosya ilçemizde 85 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın aşılama çalışmalarına başlandı. Tosya İlçe Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekipleri, 85 yaş ve üzeri 1259 vatandaşımızın bulunduğu ilçemizde filyasyon ekipleri olumsuz hava şartlarına rağmen aşılama çalışmalarına başladı.
Bu yaş grubuna aşılar sağlık ekiplerince evlerinde yapılıyor. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için önce kişilerin sağlık kontrolünü yapan ekipler, devamında aşı olan kişiyi en az yarım saat gözetim altında tutuyor.
85 yaş ve üstü aşılama kapsamında ilçemizde 1259 kişi bulunuyor. Son 6 ayda Kovid-19 geçirenlere aşı uygulanmıyor.
Ayrca bu gün itibariye 85 yaş ve üzeri vatandaşlarımızında E- nabız, MHRS ve 182 iletişim sistemleri üzerinden randevu alarak aşılanabilecekleri de belirtildi.

Editör: TE Bilisim