HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Meyve Ağaçlarında Aşılama ve Budama Kursu' çiftçilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Söz konusu kurs, Tosya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile teknik personel Emekli Ziraat Mühendisi Mehmet Çilek tarafından 50 çiftçinin başvurusu üzerine gerçekleşti. 88 saat 5 modülden oluşan kurs programında, meyve ağaçlarında budama dışında çiftçilere bitkilerde besin maddesi noksanlıkları ve budamanın nasıl yapılması gerektiği, Tosya ilçesinde yetişen meyve türleri ve yetiştirme teknikleri ile aşı ve aşılama yöntemleri anlatılırken, budama ve aşılama konularında uygulama yapıldı.

 Düzenlenen kurslarda hem teorik hem de uygulamalı olarak verilen eğitimlerle, üreticilerin ve yetiştiricilerin bilgi ve becerilerinin üst düzeye çıkarılması hedeflenirken, çiftçi kurslarının önümüzdeki dönemlerde de yapılması planlanıyor.

Tosya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nesrin Avcı Tosya ilçesinde tarımın önemine dikkat çekerek, budama kursu açtıklarını ve bu kursta bölge iklimine göre, meyve tür ve çeşitlerine uygun budama, aşılama yöntemlerinin öğretildiğini belirtti. Müdür Nesrin Avcı, "Tosya ilçemiz coğrafi konum itibariyle tarımıyla da ön planda. Özellikle Bağ ve Bahçe tarımı ilçenin en önemli hobi ve geçim kaynağı durumuna geldi. Şu günlerde bahar mevsiminin yaklaşmasıyla beraber, bahçelerdeki meyve ağaçlarının budama zamanı. Bizler de tarım üreticimize, meyve ağacı yetiştiren vatandaşlarımıza destek olmak adına budama kursu açmak istedik. Amacımız, bilgili üretime ve kaliteli verime destek vermek. Üretimde doğru tekniklerin kullanılarak verim kalitesini yükseltmek önemlidir" dedi.

TUĞÇE BAŞKANA BÜYÜK DESTEK! TUĞÇE BAŞKANA BÜYÜK DESTEK!

Editör: TE Bilisim