HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

  KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yalnızlığa terk edilen ve 3 gün sonra bulunan yaşlı kadın Kaymakam Deniz Pişkin’in talimatıyla Tosya Huzurevine alındı.   

İlçenin Şehre Küstü Mahallesi Keleş Sokakta daha önceden kimsenin olmadı metruk bir binada yaşlı bir kadının oturduğunu öğrenen komşuları mahallenin muhtarı Hüseyin Yörük’e haber verdi. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bilgi veren Muhtar Yörük polis ekipleriyle mahalledeki belirtilen adrese geldi.  Kapıyı kırarak içeri giren polisler metruk binada terkedilmiş halde 90 yaşlarında olduğu belirtilen Hatice P. ile karşılaştı.

3 gün önce buraya getirildiği öğrenilen Hatice P.’ye komşuları sıcak çorba getirerek karnını doyurdu.

‘’ 3 GÜN BOYUNCA BENİ ALLAH DOYURDU’’

Komşularının verdiği bilgiye göre yaşlı kadının eşinin vefat etmesinden kısa bir süre sonra yıllardır kimsenin durmadığı bu metruk binada yaşamaya başladığını evden gelen sesler üzerine öğrendik. Yaklaşık 3-4 gün önce bu eve geldiği tahmin edilen yaşlı kadın aç ve susuz bir şekilde adeta ölümü bekledi. Yakın ev komşusunun mahalle muhtarına bilgi vermesi sonrasında muhtar Hüseyin Yörük polislerle birlikte içeriye girdiklerinde yaşlı kadını evde tek başına yatağın üzerinde otururken gördüklerini söyledi. Yaşlı kadın 4 gündür eve kimsenin gelmediğini söyleyerek bu zaman içinde ne yedin ne içtin diye sorulması üzerine ‘’ Beni Allah doyurdu oğlum, sizlerden Allah Razı olsun’’ dedi.

Polis ekipleri ile birlikte eve giren Mahalle Muhtarı Hüseyin Yörük, Kaymakam Deniz Pişkin’i arayarak yaşlı kadının durumu hakkında bilgi verdi.  Olayı yakından takip eden Kaymakam Deniz Pişkin kurumları seferber ederek yaşlı kadının Huzurevine götürülmesi talimatını verdi.














Editör: TE Bilisim