HABER : SEDAT AĞACIKOĞLU 
  KASTAMONU (İHA) - Kastamonu İli Tosya ilçesi Fevzi paşa mahallesinde ikamet eden ve 3 çocuğu da hasta ve sakat olan Yiğit ailesi hayırseverlerden yardım istiyor. 
  Fevzi paşa mahallesinde baraka bir evde kirada ikamet eden Yiğit Ailesi hayatta kalabilmek için yaşam savaşı veriyor. Baba Sadık Yiğit kısa bir süre önce geçirdiği kalp krizi sonrası çalıştığı işyerinden ayrılarak işsiz kaldı. Gözü yaşlı anne ve çocukları kapı kapı çare arıyor.
  İlçe merkezinde bulunan Ulu Camii yanında baraka bir evde kirada yaşayan Yiğit Ailesi kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Ailesinin geçimini asgari ücretle bir fabrikada çalışarak sağlamaya çalışan baba Sadık Yiğit işsiz kaldıktan sonra hasta ve sakat olan 3 çocuğunun tedavi masraflarını ve kira borçlarını nasıl ödeyeceğini kara kara düşünüyor.
  1,5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN AYAĞI YOK
  Yiğit ailesinin 1,5 yaşındaki çocukları Recep doğuştan ayakları sakat olarak dünyaya gelmiş. Yaşamına annesinin kucağında ve yerde sürünerek devam eden Recep’in bu durumu aileyi perişan ediyor. Annesi oyun nedir bilmeden yerdeki oyuncaklarla vakit geçiren ve ayağının acısını unutan 1,5 yaşındaki Recep’in tedavisi için devletten ve hayırseverlerden yardım bekliyor. Çocuğunun bu durumunu gördükçe kahrolduğunu belirten 55 yaşındaki anne Sabriye Yiğit’’ Son dönemde sıkıntılardan dolayı zaten durumumuz iyi değil, oğlum Recep’in tedavisi için Ankara’ya birkaç defa gittim ama artık bir sonra ki tedaviye gitmek için artık yol paramız bile kalmadı’ ’dedi.
  4 YAŞINDA KIZI BUSE 40 KİLO VE OBEZİTE HASTASI
  Anne Sabriye Yiğit 2.çocuğu Buse’nin Obezite hastası olduğunu ve 4 yaşında olmasına rağmen 40 kilo geldiğini söyledi. Okul çağının gelmesine rağmen hızla kilo alan 4 yaşındaki Buse, sessiz dünyasında kardeşi Recep’in ayağına bakarak gizli gizli ağlamakta. Anne Sabriye Yiğit “Oğlum Recep’in tedavisi için 3-4 aydır Ankara’ya gitmekteyim. Bu yüzden çoğu zaman obezite hastası olan kızımı evde yalnız bırakıyorum. Fevzi paşa ilköğretim okuluna giden 11 yaşındaki kızım Sude Naz okul çıkışında kardeşine bakıyor. Eğitimine devam eden kızım obezite hastası kızıma baktığı için çoğu zaman derslerini yapamıyor ve bu yüzden derslerinden geri kalıyor” dedi.
  ÇAREYİ DERNEK VE YARDIMSEVERDE ARIYORUZ
  Yiğit ailesi aylardır süren çaresizlik ve yoksulluk karşısında seslerini duyurmaya çalıştıklarını ve devamlı dua ve gözyaşı döktüklerini ifade ettiler. Anne Sabriye “Yardım derneklerinden birisine telefon yoluyla ulaştım ve yardım istedim onlardan Allah Razı olsun ama onlarda kendi imkânları derecesinde bize yardı yapabiliyorlar’ ’dedi. Son çare olarak ise basın yoluyla dertlerini aktarmak istediklerini belirten gözü yaşlı anne, “Ailem yok olup gidecek. Eşim işsiz kaldı, evimiz kira birde bu soğukta evden de atılırsak nerde yatar nerede kalkarız. Çocuklarımın tedavi edilmesi ve eğitim almasını istiyorum. Allah kimseyi düşürmesin çocuklarım için herkesin yardımcı olmasını bekliyorum ‘’ ifadelerini kullandı.
  ‘KENDİ PARAMI KAZANIP AİLEME BAKMAK İSTİYORUM’
  Baba Sadık Yiğit ailesinin ve çocuklarının bu zor durumu karşısında işsiz ve çaresi kalmanın üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Baba Yiğit ‘’ 2 sene içinde iki defa Kalp krizi geçirdim. Eski çalıştığım işyerimden Allah Razı olsun beni bir gün bile yalnız bırakmadılar. Ancak ağır ve Tehlikeli işkolunda çalıştığım için işyerinden ayrılmak zorunda kaldım. Şimdi aileme ve çocuklarıma işsizlik maaşından aldığım 600 TL ile bakmak zorundayım. İş bulamadım ve 225 TL kira ödemekteyim. İşsizlik maaşımda kesildiği zaman ne yapacağım. Kendi sağlık sıkıntımı artık düşünmüyorum beni perişan eden çocuklarımın tedavisi ve eğitimi ben çocuklarımı okutamaz isem yarın onların yüzüne nasıl bakarım. Tosyalı işadamlarına, hayırseverleri sesleniyorum Allah Rızası için bana bir iş imkânı verin’ ’dedi.
Tosya Kaymakamlığı ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı bu zor günlerinde aileye ulaşarak aylık olarak gıda ve yakıt yardımında bulunduklarını ve ayrıca çocukların tedavi masrafı olarak aylık 200 TL yol yardımında bulunduklarını ifade ettiler.

















  ( SDA

Editör: TE Bilisim