HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesi Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı Halk Eğitimi kurslarında 2022 yılında 5 bin 492 kursiyer yararlandı.

Tosya Halk Eğitim Merkezi açtığı kurslarla ilçede hayatın her alanına dokunmaya devam ediyor. 2022 yılında açılan 294 kursa 5 bin 492 kişi katılım göstererek büyük başarıya imza atıldı. Açılan kurslara katılım gösteren kişi sayısı ilçe nüfusunun yüzde 20'sine ulaşarak bu alanda büyük rekor kırıldı.

Tosya ilçesinde Meslek öğrenmek ve boş zamanların kaliteli değerlendirilmesi için her geçen gün popüler hale gele Tosya Halk Eğitim merkezi, ilçede yoğun ilgi görüyor. Tosya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nesrin Avcı, Halk Eğitim Merkezi yöneticilerinin, öğretmenleri ve usta öğreticilerinin özverili bir şekilde çalışmalarıyla çeşitli branşlarda açılan kurslara çok sayıda vatandaşımız ilgi gösteriyor.

Tosya Halk Eğitim Müdürü Nesrin Avcı, “2022 yılı içinde Halk Eğitim merkezimizde 294 kurs açılarak 5 bin 492 kursiyer kayıt yaptırdı. Kursiyerlerimizin 1.529 ‘u kurs tamamlama belgesini alarak iş hayatına atıldı. Rehberlik hizmeti ve kaliteli eğitimler sunmak amacıyla faaliyetlerine devam eden Tosya Halk Eğitim Merkezi vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Okuma-yazma, sosyal ve kültürel kurslar ile mesleki ve teknik kurslar başlığı altında verilen kurslara katılanların yüzde 60'ı kadınlardan oluşuyor.

En çok ilgi gören kurslar

Tosya Halk Eğitim Müdürü Nesrin Avcı 2022 yılı içinde en çok ilgi gören kursların " Gıda ve su sektöründe çalışanlar için hijyen eğitimi, bilgisayar işletmenliği, dekoratif ahşap süsleme, geleneksel el nakışları, ev tekstili ürünleri hazırlama, arıcılık, giyim üretiminde temel işlemler, Tosya Bindallı ve çeyiz ürünleri hazırlama, dekoratif ev aksesuarları hazırlama, giysi tadilatçısı, aşçı yardımcısı, iş sağlığı ve güvenliği, kadın giysileri dikimi, tığ örücülüğü, aşçı çırağı, iğne oyası yapımı, kadın dış giysileri dikimi"

Tosya Halk Eğitim Müdürü Nesrin Avcı 2022 yılını hem müdürlüğümüz olarak hem de kursiyerlerimiz olarak başarılı bir şekilde tamamladıklarını ifade edere 2023 yılında yeni Halk Eğitim binamızda tüm personel olarak daha çok özverili çalışarak kursiyerlerimize meslek ve eğitim alanında yardımcı olmayı hedefliyoruz. İlçedeki tüm okullarda Milli Eğitim bakanlığı tarafından başlatılan Aile eğitimi kursları açılarak 600 veliye eğitim verildi ve ailelerin çocuklarına olumlu yaklaşımlar kazanmaları sağlandı. Tüm halkımızı aile eğitimi kurslarına davet ediyoruz’’ dedi.

Tosya'da Ekmek Fiyatı ve Fırıncı ile yaşanan ilğinç diyalog Tosya'da Ekmek Fiyatı ve Fırıncı ile yaşanan ilğinç diyalog

Editör: TE Bilisim