HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

Kastamonu’nun Tosya İlçesi Ekincik köyünde 120 yıllık tarihi Ekincik Cami kaderine terk edilerek yıkılma tehlikesi yaşıyor.

YÜREKLERİ SIZLATAN GÖRÜNTÜ

Bir zamanlar içerisinde Kur'an seslerinin yankılandığı, namazların eda edildiği caminin içi de dışı gibi harabe görüntüsüyle yürekleri sızlatıyor. Yaklaşık 100 yıldır ibadete açık olan ‘’Ekincik Camii’’ olarak bilinen tarihi yapı, yıllardır boş duruyor. Köy merkezindeki cami kaderine terk edildikten sonra vakıf tarafından tescillenerek tadilat çalışması yapılması için gün sayıyor.

Cami Minaresinin şu anki görüntüsü yaşanabilecek büyük bir faciaya adeta davetiye çıkarıyor. Caminin minaresinin yıkılma tehlikesi yaşadığı ve yan tarafa doğru eğildiği görülmekte.

Görüntülerden de anlaşıldığı gibi minare şerefesinin belli bir kısmının yıkıldığı kalan diğer sağlam kısmının ağırlığından dolayı minareyi yana doğru eğdiği anlaşılıyor. 120 yıl önce ahşaptan yapılan minarenin yıkılma tehlikesine karşı köyde yaşayan vatandaşlar tedirginlik yaşamakta.

Ekincik köyünde yaşayan vatandaşlar ‘’ Cami Vakıf tarafından tescilli olduğu için hiçbir şey yapamıyoruz. Caminin bu durumunu yıllardır yazdığımız dilekçelerle yetkililere bildirdik. Artık sizlerde görüyorsunuz eğer bu minare bir gün yıkılır ise çevresindeki evlerde yaşayan insanlarımız hayati tehlike yaşar. En kıza zamanda yetkililerimizden bu cami için bir şeyler yapmalarını rica ediyoruz’’ dediler.

Editör: TE Bilisim