Kastamonu ili Tosya ilçesi D-100 karayolunda yaklaşık 350-400 araç  karayolundaki aşırı buzlanma nedeni ile yolda kaldı. Özellikle saaat 16.00'dan itibaren etkili olan kar yağışı, hava sıcaklığının sıfırın altında 5 dereceye düşmesi karayolunda buzlanmaya yol açtı.


Buzlanma ve etkili kar yağışı nedeniyle aralarında  yolcu otobüsleri, kamyon, TIR ve otomobillerin de bulunduğu yüzlerce araç, buzlanma nedeniyle yaklaşık 3 saat karayolları ekiplerini bekledi. Yolda hareket edemez hale gelen hafif araçlar, çevredeki akaryakıt istasyonlarına sığınırken, yolcu otobüsleri, TIR ve kamyonlar ise yol kenarında beklemek zorunda kaldı.


Yaklaşık 3 saat sonra karayolları ekiplerinin tuzlama ve kar kürüme araçlarının müdahalesi ardından, karayolu kontrollü olarak trafiğe açıldı.
Birçok sürücü yoluna zincir takarak devam edebildi, bazı sürücüler buzlanma nedeniyle yola çıkmaktan vazgeçerek döndü. Yolun açılmasını 5 saat boyunca beklemek zorunda kalan sürücüler, cep telefonları ile sürekli trafik ekiplerini ve karayollarını aramak zorunda kaldı.



Habertürk-Tosya (S.A )
Sedat Ağacıkoğlu





Editör: TE Bilisim