HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA)- Kastamonu’nun Tosya ilçesi Cumhuriyet Meydanında bulunan Fıskiye Havuz belediye tarafından meydanda yapılacak revizyon çalışmaları nedeni ile yıkıldı.

Yıllar önce ilçenin çevre görüntüsünü değiştirmek şehre ayrıcalık katmak ve sembol olması amacı ile ilçe merkezinde Cumhuriyet Meydanı kavşağına Kale inşa edilmişti. Türk Cumhuriyetleri’nin bayrakları da asılarak şehrin sembolü olarak düşünülen Tosya Kalesi yeniden yapılan çevre düzenlemesi ile kavşakta bulunan meydandan kaldırılarak yerine su şelalesi yapıldı.

Şimdilerde ise Tosya Belediyesi ilçe merkezinde yapacağı köklü revize değişikliği ile Fıskiye havuzunu kaldırarak aynı noktaya saat kulesi yapacağı iddia edildi.

Yapılacak Saat kulesi ile ilgili olarak Başkan Kazım Şahin aylar önce yaptığı basın toplantısında böyle bir düşüncelerinin olduğu ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını fakat yapacakları anket çalışması ile bu konuda vatandaşlarımızın da fikrini alacaklarını söylemişti.

Cumhuriyet meydanında yer alan fıskiye havuzun belediye iş makineleri ile yıkılması sonrası yerine ne yapılacağı ve yapılan anket çalışması sonucu vatandaşın ne yönde görüş bildirdiği merak edilmekte.






 

   (SDA-

Editör: TE Bilisim