HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu´nun Tosya İlçesi Çankırı kavşağında yapılan yol ve kavşak çalışmalarının durması sonrası D-100 karayolunun ortasındaki ilginç görüntü görenleri hayrete düşürüyor.

Edinilen bilgilere göre 20 Milyon bütçe ile Mart 2018 tarihinde yapımına başlanan Tosya-Yapraklı kavşağı yaşanan aksaklıklar nedeni ile Eylül ayında yapım çalışmaları durma noktasında geldi. Tosya ilçesine giriş yolu geçici olarak yan tali yoldan trafiğe açılması sonrası vatandaşların yoğun şikâyeti ve mağduriyetine neden olmuştu. İlçe halkının yaşadığı sıkıntının giderilmesi için Kastamonu Karayolları Müdürlüğü ekipleri kavşakta inceleme yaparak kavşağa sinyalizasyon ve asfaltlama çalışması yaptı.

Yapılan çalışma sonrası kavşakta oluşan ilginç görüntü D-100 karayolunu kullanan sürücüleri ve ilçe halkını hayrete düşürüyor. Konu hakkında görüşlerini aldığımız bir vatandaş ‘’ Tosya- Yapraklı kavşağı için yapılan çalışmalar ilçemizin en önemli sorununa çözüm olacak bir çalışma idi. Fakat bizim bilmediğimiz bir nedenden dolayı kavşak projesi yarım kaldı. Sonrasında ilçe halkı ve ilçeye gelmek isteyen misafirlerimiz yolların kapalı olması nedeni ile büyük sıkıntılar yaşadılar. Vatandaşların yapmış olduğu şikayetler sonrasında Karayolları ve Belediye ekipleri Trafik sinyalizasyon ve asfaltlama çalışması yaptı. Karayolları ekiplerinin gitmesi sonrasında fore kazıkların çakıldığı çıkma bölüm D-100 karayolunun tam ortasında kaldı. Durumu bilmeyen kişiler mezar görüntüsünde veya tarihi bir anıt mı diye yorumlar yapmaya başladı. Bizler için önemli olan D-100 karayolunda birden ortaya çıkan bu çıkıntının Trafik Kazasına neden olmaması için bir şekilde önlem alınmasını istiyoruz’’ dedi.

Editör: TE Bilisim