Dün saat 10:00 kapalı spor salonunda yapılan bilgi şenliğine Kaymakam Mehmet Türköz, Garnizon Komutanı J. Ütğm. Himmet Polat, Belediye Başkanı Kazım Şahin,İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz yaptı. Korkmaz konuşmasına; amacımız öğrencilerimizin becerilerini artırmak sosyal ilişkilerini artırmak,seviye belirleme sınavına hazırlamaktır dedi''

Kaymakam Mehmet Türköz konuşmasında sözlerine “Eğitim şenliği ve böyle bir  etkinliğin düzenlenmesinden dolayı mutluluğumu ifade etmek istiyorum” diyerek başladı.



Kaymakam Mehmet Türköz konuşmasında ;”Bizim hem Kaymakamlık olarak hem de Kastamonu genelinde Vilayet olarak en çok önem verdiğimiz eğitim. Çünkü biliyoruz ki eğitimli bir toplum beraberinde hem ekonomik refahı, hem sosyal barışı ve kültürel zenginliği de getirir.

Öğleden önce yapılan bilgi yarışmasına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda eğitim öğretim yapan okullarda 7.sınıflardan toplam 30 grup katıldı. Yarışmada öğrencilerin stres atması için ara verildi. Fevzipaşa İlköğretim Okulu öğrencileri halk oyunları sergiledi.

Yarışmanın ikincisi 6.sınıflarda öğleden sonra yapıldı. Öğrencilerin yıl içindeki müfredatlarından soruların yöneltildiği yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

7.sınıflarda yarışmaya 12 okuldan 30 grup ve 90 öğrenci katıldı. Yarışmanın sonucunda

1.Namık Kemal İlköğretim Okulundan 220 puanla Osmangazi Grubu  
2.Fevzipaşa İlköğretim Okulu’ndan Çılgın Türkler Grubu  
3.
Namık Kemal İlköğretim Okulu’ndan Orhangazi Grubu

 6.sınıflarda yarışmaya 26 grup katıldı.

1. Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’ndan 170 puanla Einstein’ın Çırakları Grubu
2.Fatih İlköğretim Okulu’ndan Fatih’in Torunları Grub
3.Fevzipaşa İlköğretim Okulu’ndan  Zeka Küpleri Grubu

Editör: TE Bilisim